BibTex RIS Cite

Collaboration on teaching practice A case study

Year 2003, Volume: 23 Issue: 1, - , 01.03.2003

Abstract

The aim of this study was to elicit whether administrators in educational faculty, principals of schools, tutors, mentors and student teachers have enough information about collaboration on which topic and how they could make it. In this study case study design which is one of the qualitative research methods was adopted. Data was collected administering a questionnaire contained open-ended questions. Descriptive analyses technique was administered on the collected data. The results of the study indicated that administrators in educational faculty and tutors have enough information about collaboration on which topic and how they could make it, while the others have not.

Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması

Year 2003, Volume: 23 Issue: 1, - , 01.03.2003

Abstract

Bu çalışmanın amacı eğitim fakültesi yöneticisi, uygulama okulu yöneticisi, öğretim elemanı, uygulama öğretmeni ve öğretmen adaylarının hangi konularda ve nasıl işbirliği yapabileceklerine ilişkin yeterli bilgileri olup olmadığını ortaya çıkarmaktır. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan durum çalışması deseni uygulandı. Veriler açık uçlu soruları içeren bir anket uygulanarak toplandı. Toplanan veriler üzerinde betimsel analiz tekniği uygulandı. Çalışmanın sonuçları eğitim fakültesi yöneticisi ve öğretim elemanlarının işbirliğini hangi konularda ve nasıl yapabileceklerine ilişkin yeterli bilgisi olduğunu, diğerlerinin ise bu konuda yeterli bilgisi olmadığını gösterdi.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Authors

Gülsen Ünver This is me

Publication Date March 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 23 Issue: 1

Cite

APA Ünver, G. (2003). Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 23(1). https://izlik.org/JA26FZ94UX
AMA 1.Ünver G. Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması. GUJGEF. 2003;23(1). https://izlik.org/JA26FZ94UX
Chicago Ünver, Gülsen. 2003. “Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 23 (1). https://izlik.org/JA26FZ94UX.
EndNote Ünver G (March 1, 2003) Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 23 1
IEEE [1]G. Ünver, “Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması”, GUJGEF, vol. 23, no. 1, Mar. 2003, [Online]. Available: https://izlik.org/JA26FZ94UX
ISNAD Ünver, Gülsen. “Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 23/1 (March 1, 2003). https://izlik.org/JA26FZ94UX.
JAMA 1.Ünver G. Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması. GUJGEF. 2003;23. Available at https://izlik.org/JA26FZ94UX.
MLA Ünver, Gülsen. “Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 23, no. 1, Mar. 2003, https://izlik.org/JA26FZ94UX.
Vancouver 1.Ünver G. Öğretmenlik Uygulamasında İşbirliği Bir Durum Çalışması. GUJGEF [Internet]. 2003 Mar. 1;23(1). Available from: https://izlik.org/JA26FZ94UX