BibTex RIS Cite

A Theoretical Study Reated to the Effects of Immigrating Abroad on Individuals Mental Health

Year 2001, Volume: 21 Issue: 2, - , 01.06.2001

Abstract

In this study, various theories, which discuss the reasons for immigrating abroad, were reviewed; the theories and views that point out the effects of abroad experience on individual\'s mental health were also explained. The difficulties and adjustment problems of people who immigrated to another country and those who returned back to their country were discussed based on those theories and views.

Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme

Year 2001, Volume: 21 Issue: 2, - , 01.06.2001

Abstract

Bu çalışmada, yurt dışı göçün nedenlerini inceleyen çeşitli kuramlar açıklanmış, yurt dışı yaşantısının bireyin psikolojik sağlığı üzerindeki etkilerini açıklayan kuramlar ve görüşler hakkında bilgi verilmiştir. Yurt dışına göç eden ve geri dönen ülkemiz insanlarının yaşadıkları sorunlar ve uyum problemleri, bu kuram ve görüşlere göre tartışılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Cengiz Şahin This is me

Publication Date June 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 21 Issue: 2

Cite

APA Şahin, C. (2001). Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21(2).
AMA Şahin C. Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme. GEFAD. June 2001;21(2).
Chicago Şahin, Cengiz. “Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 21, no. 2 (June 2001).
EndNote Şahin C (June 1, 2001) Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 21 2
IEEE C. Şahin, “Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme”, GEFAD, vol. 21, no. 2, 2001.
ISNAD Şahin, Cengiz. “Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 21/2 (June 2001).
JAMA Şahin C. Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme. GEFAD. 2001;21.
MLA Şahin, Cengiz. “Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 21, no. 2, 2001.
Vancouver Şahin C. Yurt Dışı Göçün Bireyin Psikolojik Sağlığı Üzerindeki Etkisine İlişkin Kuramsal Bir İnceleme. GEFAD. 2001;21(2).