Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı

Volume: 3 Number: 3 June 1, 1978
  • Meral Gönül
EN TR

Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı

Abstract

Gıda Endüstrisi ileri ülkelerle kıyaslandığında ülkemizde nişasta konusunun yeteri kadar ele alınmadığını görmekteyiz. Nişasta üzerinde yapılmış yayınların ve araştırmaların azlığı da bunun en iyi kanıtıdır. Ülkemizde özellikle son yıllarda nişasta endüstrisinde üretim miktarı açısından önemli aşamalar kaydedilmiştir. Ancak, nişasta üretimimiz kalite yönünden birkaç çeşit nişasta ile sınırlı kalmıştır. Halbuki gıda endüstrisinin geliştiği ülkelerde nişasta, ülkemizle kıyaslanamayacak ölçüde bir çok uygulama alanları bulmuştur. Bu, nişasta endüstrisinin, gıda endüstrisine ait özel istek ve sorunlarına bağlı olarak çeşitli nişastalar üretebilmesi nedeniyle olmuştur.  

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Meral Gönül This is me

Publication Date

June 1, 1978

Submission Date

February 13, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 1978 Volume: 3 Number: 3

APA
Gönül, M. (1978). Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı. Gıda, 3(3). https://izlik.org/JA47EL76WH
AMA
1.Gönül M. Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı. The Journal of Food. 1978;3(3). https://izlik.org/JA47EL76WH
Chicago
Gönül, Meral. 1978. “Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda 3 (3). https://izlik.org/JA47EL76WH.
EndNote
Gönül M (June 1, 1978) Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı. Gıda 3 3
IEEE
[1]M. Gönül, “Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 3, no. 3, June 1978, [Online]. Available: https://izlik.org/JA47EL76WH
ISNAD
Gönül, Meral. “Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda 3/3 (June 1, 1978). https://izlik.org/JA47EL76WH.
JAMA
1.Gönül M. Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı. The Journal of Food. 1978;3. Available at https://izlik.org/JA47EL76WH.
MLA
Gönül, Meral. “Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı”. Gıda, vol. 3, no. 3, June 1978, https://izlik.org/JA47EL76WH.
Vancouver
1.Meral Gönül. Nişastanın Gıda Endüstrisinde Kullanımı. The Journal of Food [Internet]. 1978 Jun. 1;3(3). Available from: https://izlik.org/JA47EL76WH

35997    GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).