EN
TR
“Othello” Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma
Abstract
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırma ve uygulama bağında 41 B.M.G. asma anacı üzerinde aşılı “Othello” üzüm çeşidinin şaraplık değerinin araştırılmasının amaçlandığı bu çalışmada; 1993, 1994 ve 1995 yıllarında elde edilen “Othello” şıraları iki bölüme ayrılarak, A.Ü.Z.F. Gıda Mühendisliği Bölümü stoklarından sağlanan “Narince-3” ve Almanya’dan sağlanan kuru aktif paket maya “S. cerevisiae (SIHA WET)-136)” ile aşılanmış, böylece iki farklı mayanın şarap kalitesine etkisi incelenmiştir. Analiz sonuçları genel olarak incelendiğinde “Othello” üzüm çeşidinin, Ankara koşullarında ekstrakt bakımından zayıf, ancak alkol-asit dengesi bakımından uyumlu, aromatik, ince yapısıyla kaliteli, genç şarap üretimine uygun bir çeşit olduğu kanısına varılmıştır. Kullanılan mayalardan “Narince-3’ün gerek fermentatif, gerekse şaraba kazandırdığı duyusal karakter bakımından, üstün özellikleri olduğu bilinen, kuru aktif paket maya “S. cerevisiae (SIHA-WET-136)’dan daha düşük özelliklere sahip olmadığı görülmüştür.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
April 1, 1997
Submission Date
February 13, 2015
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 1997 Volume: 22 Number: 2
APA
Anlı, R. E., & Fidan, İ. (1997). “Othello” Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(2). https://izlik.org/JA86YX49WM
AMA
1.Anlı RE, Fidan İ. “Othello” Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1997;22(2). https://izlik.org/JA86YX49WM
Chicago
Anlı, R. Ertan, and İşıl Fidan. 1997. “‘Othello’ Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22 (2). https://izlik.org/JA86YX49WM.
EndNote
Anlı RE, Fidan İ (April 1, 1997) “Othello” Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 2
IEEE
[1]R. E. Anlı and İ. Fidan, “‘Othello’ Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 22, no. 2, Apr. 1997, [Online]. Available: https://izlik.org/JA86YX49WM
ISNAD
Anlı, R. Ertan - Fidan, İşıl. “‘Othello’ Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/2 (April 1, 1997). https://izlik.org/JA86YX49WM.
JAMA
1.Anlı RE, Fidan İ. “Othello” Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1997;22. Available at https://izlik.org/JA86YX49WM.
MLA
Anlı, R. Ertan, and İşıl Fidan. “‘Othello’ Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 22, no. 2, Apr. 1997, https://izlik.org/JA86YX49WM.
Vancouver
1.R. Ertan Anlı, İşıl Fidan. “Othello” Üzüm Çeşidinin Şaraplık Değeri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food [Internet]. 1997 Apr. 1;22(2). Available from: https://izlik.org/JA86YX49WM