Sterilize Sütte Süttozu Aranması

Volume: 5 Number: 1 February 1, 1980
  • Hasan Yaygın
EN TR

Sterilize Sütte Süttozu Aranması

Abstract

Süt tozu, isminden de anlaşılacağı üzere sütün kurutularak toz haline getirilmiş şeklidir. Genellikle sütün çok olduğu bölgelerde üretilir; yoğurt, peynir, dondurma gibi süt mamulleri ile çocuk maması, bisküvi, çikolata, hazır çorba, ekmek, sucuk vs. gibi çeşitli mamullerin yapımında kullanılır. Beslenme değeri yüksek olduğundan ve uzun süre bozulmadan saklanabildiğinden kuraklık, deprem, su baskını gibi felaketlerde ve diğer afetlerde halkın beslenmesi için düşünüleni ilk besindir. Bu yüzden bir çok ülkenin ve uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütlerce uygulanan beslenme programları çerçevesinde, özellikle ilkokul öğrencilerine verilmek üzere bir süre Türkiye’ye fazla miktarda süt tozu gelmiştir. Gönderilen süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozundan hazırlanan içme sütleri beğenilmemiştir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Hasan Yaygın This is me

Publication Date

February 1, 1980

Submission Date

February 13, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 1980 Volume: 5 Number: 1

APA
Yaygın, H. (1980). Sterilize Sütte Süttozu Aranması. Gıda, 5(1). https://izlik.org/JA33ND36FY
AMA
1.Yaygın H. Sterilize Sütte Süttozu Aranması. The Journal of Food. 1980;5(1). https://izlik.org/JA33ND36FY
Chicago
Yaygın, Hasan. 1980. “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”. Gıda 5 (1). https://izlik.org/JA33ND36FY.
EndNote
Yaygın H (February 1, 1980) Sterilize Sütte Süttozu Aranması. Gıda 5 1
IEEE
[1]H. Yaygın, “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”, The Journal of Food, vol. 5, no. 1, Feb. 1980, [Online]. Available: https://izlik.org/JA33ND36FY
ISNAD
Yaygın, Hasan. “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”. Gıda 5/1 (February 1, 1980). https://izlik.org/JA33ND36FY.
JAMA
1.Yaygın H. Sterilize Sütte Süttozu Aranması. The Journal of Food. 1980;5. Available at https://izlik.org/JA33ND36FY.
MLA
Yaygın, Hasan. “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”. Gıda, vol. 5, no. 1, Feb. 1980, https://izlik.org/JA33ND36FY.
Vancouver
1.Hasan Yaygın. Sterilize Sütte Süttozu Aranması. The Journal of Food [Internet]. 1980 Feb. 1;5(1). Available from: https://izlik.org/JA33ND36FY

35997    GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).