Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi

Volume: 23 Number: 2 April 1, 1998
  • R. Ertan Anlı
  • Nilgün Göktürk
EN TR

Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi

Abstract

Bu araştırma kapsamında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırma ve uygulama bağında 41 B.M.G asma anacı üzerine aşılı Narince ve Emir üzüm çeşitlerinin genç (4-5 yaşlı) ve yaşlı (30-31 yaşlı) omcalarından hasat edilen üzümler kullanılmıştır. 1995 ve 1996 yıllarında olmak üzere 2 yıl süreyle yürütülen denemelerde bu iki kaliteli şaraplık üzüm çeşidinde, omca yaşının üzüm ve şarap kalitesi üzerine olan etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre; gerek omcanın gelişim döneminde, gerekse elde edilen şaraplarda omca yaşına ve çeşide bağlı olarak belirgin sayılabilecek farklılıklar olduğu belirlenmiştir. 

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

R. Ertan Anlı This is me

Nilgün Göktürk This is me

Publication Date

April 1, 1998

Submission Date

February 13, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 1998 Volume: 23 Number: 2

APA
Anlı, R. E., & Göktürk, N. (1998). Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. Gıda, 23(2). https://izlik.org/JA37MW45XK
AMA
1.Anlı RE, Göktürk N. Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1998;23(2). https://izlik.org/JA37MW45XK
Chicago
Anlı, R. Ertan, and Nilgün Göktürk. 1998. “Omca Yaşının Üzüm Ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”. Gıda 23 (2). https://izlik.org/JA37MW45XK.
EndNote
Anlı RE, Göktürk N (April 1, 1998) Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. Gıda 23 2
IEEE
[1]R. E. Anlı and N. Göktürk, “Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 23, no. 2, Apr. 1998, [Online]. Available: https://izlik.org/JA37MW45XK
ISNAD
Anlı, R. Ertan - Göktürk, Nilgün. “Omca Yaşının Üzüm Ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”. Gıda 23/2 (April 1, 1998). https://izlik.org/JA37MW45XK.
JAMA
1.Anlı RE, Göktürk N. Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1998;23. Available at https://izlik.org/JA37MW45XK.
MLA
Anlı, R. Ertan, and Nilgün Göktürk. “Omca Yaşının Üzüm Ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 23, no. 2, Apr. 1998, https://izlik.org/JA37MW45XK.
Vancouver
1.R. Ertan Anlı, Nilgün Göktürk. Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. The Journal of Food [Internet]. 1998 Apr. 1;23(2). Available from: https://izlik.org/JA37MW45XK

35997    GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).