Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler

Volume: 18 Number: 6 December 1, 1993
  • Necla Çağlarırmak
  • Kemal Ünal
EN TR

Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler

Abstract

Bu derlemede, uçucu bileşikler yönünden çok zengin kompozisyona sahip olan kahvenin aroma bileşikleri incelenmiştir. Kahvenin aroma bileşiklerini; kahvenin türü, orijini, kavurma işlemi ve kavurma işlemi ile ilgili parametreler (kavurma sıcaklığı, kavurma süresi, kavurmanın yapıldığı ekipmanın türü, kahvenin çözünürlüğü, depolanması) gibi faktörlerin etkilediği belirtilmektedir. Kahvenin son aromasını daha ziyade kavurma işleminin etkilediği, ısıl işleme bağlı olarak yeni bazı bileşenlerin oluştuğu ifade edilmektedir.  

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Necla Çağlarırmak This is me

Kemal Ünal This is me

Publication Date

December 1, 1993

Submission Date

February 13, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 1993 Volume: 18 Number: 6

APA
Çağlarırmak, N., & Ünal, K. (1993). Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. Gıda, 18(6). https://izlik.org/JA35PK25LJ
AMA
1.Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 1993;18(6). https://izlik.org/JA35PK25LJ
Chicago
Çağlarırmak, Necla, and Kemal Ünal. 1993. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda 18 (6). https://izlik.org/JA35PK25LJ.
EndNote
Çağlarırmak N, Ünal K (December 1, 1993) Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. Gıda 18 6
IEEE
[1]N. Çağlarırmak and K. Ünal, “Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”, The Journal of Food, vol. 18, no. 6, Dec. 1993, [Online]. Available: https://izlik.org/JA35PK25LJ
ISNAD
Çağlarırmak, Necla - Ünal, Kemal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda 18/6 (December 1, 1993). https://izlik.org/JA35PK25LJ.
JAMA
1.Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 1993;18. Available at https://izlik.org/JA35PK25LJ.
MLA
Çağlarırmak, Necla, and Kemal Ünal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda, vol. 18, no. 6, Dec. 1993, https://izlik.org/JA35PK25LJ.
Vancouver
1.Necla Çağlarırmak, Kemal Ünal. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. The Journal of Food [Internet]. 1993 Dec. 1;18(6). Available from: https://izlik.org/JA35PK25LJ

35997    GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).