Yaşamsal sürecin sağlıklı ve doğru devamlılığı, yeterli ve dengeli
beslenmenin yanı sıra güvenli gıda ile mümkündür. Bu bağlamda gıda, gerek
içerdiği yaşamsal ögeler açısından, gerekse taşıyabileceği risklerin neden
olabileceği hastalıklar ve ölümler nedeniyle insan sağlığını doğrudan
ilgilendiren bir unsurdur. Bu nedenle gıdaların sağlıklı yaşamın yanı sıra
hastalıkların oluşumunda/önlenmesindeki yeri tartışmasızdır.
Son dönemlerde nüfusun hızla artması, gıdalardan beklentilerin
yükselmesi, yeni teknolojilerin gelişmesi gibi çeşitli etkenlerle birlikte
gıdanın sağlık alanındaki yeri ve güvenli gıda kavramı konusundaki tartışmalar
da hızla artmaya başlamıştır. Bu durum bilgi kirliliğine ve yanlış
yönlendirmelere de neden olmakta ve toplum sağlığı bundan doğrudan
etkilenmektedir. Bu kongre ile ilk kez gıda ve tıp alanında eğitim gören
öğrenciler bir araya gelerek güncel ve tartışmalı konuları ortak platformda ele
alacaktır.
Kongre ile gıda ve sağlık alanında yer alan meslek bireylerinin
aynı dili konuşabilme, birbirini tanıyabilme açısından temel başlangıç
adımlarının atılması hedeflenmektedir.
Amacı ve vizyonuyla gerçekleştirilen kongremizde birbirinden
değerli sunumlar yapılmış ve bunlar Gıda
ile Tıp alanında hakemlerce ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler
sonucunda ilk 3 dereceye giren ve özeti elimize ulaşan sunumlar aşağıda
verilmiştir.
Yaşamsal sürecin sağlıklı ve doğru devamlılığı, yeterli ve dengeli
beslenmenin yanı sıra güvenli gıda ile mümkündür. Bu bağlamda gıda, gerek
içerdiği yaşamsal ögeler açısından, gerekse taşıyabileceği risklerin neden
olabileceği hastalıklar ve ölümler nedeniyle insan sağlığını doğrudan
ilgilendiren bir unsurdur. Bu nedenle gıdaların sağlıklı yaşamın yanı sıra
hastalıkların oluşumunda/önlenmesindeki yeri tartışmasızdır.
Son dönemlerde nüfusun hızla artması, gıdalardan beklentilerin
yükselmesi, yeni teknolojilerin gelişmesi gibi çeşitli etkenlerle birlikte
gıdanın sağlık alanındaki yeri ve güvenli gıda kavramı konusundaki tartışmalar
da hızla artmaya başlamıştır. Bu durum bilgi kirliliğine ve yanlış
yönlendirmelere de neden olmakta ve toplum sağlığı bundan doğrudan
etkilenmektedir. Bu kongre ile ilk kez gıda ve tıp alanında eğitim gören
öğrenciler bir araya gelerek güncel ve tartışmalı konuları ortak platformda ele
alacaktır.
Kongre ile gıda ve sağlık alanında yer alan meslek bireylerinin
aynı dili konuşabilme, birbirini tanıyabilme açısından temel başlangıç
adımlarının atılması hedeflenmektedir.
Amacı ve vizyonuyla gerçekleştirilen kongremizde birbirinden
değerli sunumlar yapılmış ve bunlar Gıda
ile Tıp alanında hakemlerce ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler
sonucunda ilk 3 dereceye giren ve özeti elimize ulaşan sunumlar aşağıda
verilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | March 15, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 43 Issue: 2 |