Short Communication
BibTex RIS Cite

1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017

Year 2018, Volume: 43 Issue: 2, 364 - 369, 15.03.2018
https://doi.org/10.15237/gida.GD18036

Abstract

Yaşamsal sürecin sağlıklı ve doğru devamlılığı, yeterli ve dengeli
beslenmenin yanı sıra güvenli gıda ile mümkündür. Bu bağlamda gıda, gerek
içerdiği yaşamsal ögeler açısından, gerekse taşıyabileceği risklerin neden
olabileceği hastalıklar ve ölümler nedeniyle insan sağlığını doğrudan
ilgilendiren bir unsurdur. Bu nedenle gıdaların sağlıklı yaşamın yanı sıra
hastalıkların oluşumunda/önlenmesindeki yeri tartışmasızdır.



Son dönemlerde nüfusun hızla artması, gıdalardan beklentilerin
yükselmesi, yeni teknolojilerin gelişmesi gibi çeşitli etkenlerle birlikte
gıdanın sağlık alanındaki yeri ve güvenli gıda kavramı konusundaki tartışmalar
da hızla artmaya başlamıştır. Bu durum bilgi kirliliğine ve yanlış
yönlendirmelere de neden olmakta ve toplum sağlığı bundan doğrudan
etkilenmektedir. Bu kongre ile ilk kez gıda ve tıp alanında eğitim gören
öğrenciler bir araya gelerek güncel ve tartışmalı konuları ortak platformda ele
alacaktır.



Kongre ile gıda ve sağlık alanında yer alan meslek bireylerinin
aynı dili konuşabilme, birbirini tanıyabilme açısından temel başlangıç
adımlarının atılması hedeflenmektedir.

 









Amacı ve vizyonuyla gerçekleştirilen kongremizde birbirinden
değerli sunumlar yapılmış ve
  bunlar Gıda
ile Tıp alanında hakemlerce ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler
sonucunda ilk 3 dereceye giren ve özeti elimize ulaşan sunumlar aşağıda
verilmiştir.

References

  • 1. Gıda ve Tıp Öğrencileri Kongresi

1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017

Year 2018, Volume: 43 Issue: 2, 364 - 369, 15.03.2018
https://doi.org/10.15237/gida.GD18036

Abstract

Yaşamsal sürecin sağlıklı ve doğru devamlılığı, yeterli ve dengeli
beslenmenin yanı sıra güvenli gıda ile mümkündür. Bu bağlamda gıda, gerek
içerdiği yaşamsal ögeler açısından, gerekse taşıyabileceği risklerin neden
olabileceği hastalıklar ve ölümler nedeniyle insan sağlığını doğrudan
ilgilendiren bir unsurdur. Bu nedenle gıdaların sağlıklı yaşamın yanı sıra
hastalıkların oluşumunda/önlenmesindeki yeri tartışmasızdır.



Son dönemlerde nüfusun hızla artması, gıdalardan beklentilerin
yükselmesi, yeni teknolojilerin gelişmesi gibi çeşitli etkenlerle birlikte
gıdanın sağlık alanındaki yeri ve güvenli gıda kavramı konusundaki tartışmalar
da hızla artmaya başlamıştır. Bu durum bilgi kirliliğine ve yanlış
yönlendirmelere de neden olmakta ve toplum sağlığı bundan doğrudan
etkilenmektedir. Bu kongre ile ilk kez gıda ve tıp alanında eğitim gören
öğrenciler bir araya gelerek güncel ve tartışmalı konuları ortak platformda ele
alacaktır.



Kongre ile gıda ve sağlık alanında yer alan meslek bireylerinin
aynı dili konuşabilme, birbirini tanıyabilme açısından temel başlangıç
adımlarının atılması hedeflenmektedir.

 









Amacı ve vizyonuyla gerçekleştirilen kongremizde birbirinden
değerli sunumlar yapılmış ve
  bunlar Gıda
ile Tıp alanında hakemlerce ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler
sonucunda ilk 3 dereceye giren ve özeti elimize ulaşan sunumlar aşağıda
verilmiştir.

References

  • 1. Gıda ve Tıp Öğrencileri Kongresi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gizem Sarı This is me

Mehmet Özkök This is me

Publication Date March 15, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 43 Issue: 2

Cite

APA Sarı, G., & Özkök, M. (2018). 1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017. Gıda, 43(2), 364-369. https://doi.org/10.15237/gida.GD18036
AMA Sarı G, Özkök M. 1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017. The Journal of Food. February 2018;43(2):364-369. doi:10.15237/gida.GD18036
Chicago Sarı, Gizem, and Mehmet Özkök. “1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017”. Gıda 43, no. 2 (February 2018): 364-69. https://doi.org/10.15237/gida.GD18036.
EndNote Sarı G, Özkök M (February 1, 2018) 1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017. Gıda 43 2 364–369.
IEEE G. Sarı and M. Özkök, “1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017”, The Journal of Food, vol. 43, no. 2, pp. 364–369, 2018, doi: 10.15237/gida.GD18036.
ISNAD Sarı, Gizem - Özkök, Mehmet. “1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017”. Gıda 43/2 (February 2018), 364-369. https://doi.org/10.15237/gida.GD18036.
JAMA Sarı G, Özkök M. 1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017. The Journal of Food. 2018;43:364–369.
MLA Sarı, Gizem and Mehmet Özkök. “1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017”. Gıda, vol. 43, no. 2, 2018, pp. 364-9, doi:10.15237/gida.GD18036.
Vancouver Sarı G, Özkök M. 1. GIDA VE TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ; 7 MAYIS 2017. The Journal of Food. 2018;43(2):364-9.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/