BibTex RIS Cite

A Study on the Composition of Some Soudjouks Which are Produced in Afyon, Ankara and Aydın (Turkish with English Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 1, - , 01.02.1986

Abstract

In Turkey, the most popular produced meat product is soudjouk. Each produced parties from most manufacturers show different quality characteristics. Therefore it is very difficult to standardize of its contents.         In this study, 26 total samples from Afyon and Aydın (10 samples from each) and 6 from Ankara were investigated. The Composition of samples were determinated including TBA-numbers and penetrometer values. With the obtained results, it is found that the soudjouks showed different characteristics from distinct regions even in the same regions parties.  

Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar

Year 1986, Volume: 11 Issue: 1, - , 01.02.1986

Abstract

Ülkemizde işlenmiş et ürünleri içerisinde en fazla üretilen ve tüketilen sucuktur. Fakat ülkemize özgü bir et ürünü olan sucukların bileşimleri standart olmaktan uzaktır ve farklı özellik göstermektedir. Bu çalışmada Afyon ve Aydın yöresinden 10’ar farklı firmadan, Ankara yöresinden ise 6 firmadan temin edilen sucuk örneklerinde su, protein, yağ, kül, tuz miktarları ile TBA sayısı ve penetrometre değerleri belirlenmiş ve bu üç yöre sucuklarının bileşim ve kaliteleri hakkında bir fikir elde edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre sucuğun değişik yörelerde, hatta aynı yöre içerisindeki değişik firmalarda oldukça farklı fiziksel ve kimyasal özellik taşıdığı gözlenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nuray Kolsarıcı This is me

Hamdi Ertaş This is me

M. Ekin Şahin This is me

Publication Date February 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 1

Cite

APA Kolsarıcı, N. ., Ertaş, H. ., & Şahin, M. E. . (1986). Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 11(1).
AMA Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME. Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. February 1986;11(1).
Chicago Kolsarıcı, Nuray, Hamdi Ertaş, and M. Ekin Şahin. “Afyon, Ankara Ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 11, no. 1 (February 1986).
EndNote Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME (February 1, 1986) Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. Gıda 11 1
IEEE N. . Kolsarıcı, H. . Ertaş, and M. E. . Şahin, “Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 11, no. 1, 1986.
ISNAD Kolsarıcı, Nuray et al. “Afyon, Ankara Ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 11/1 (February 1986).
JAMA Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME. Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Kolsarıcı, Nuray et al. “Afyon, Ankara Ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 11, no. 1, 1986.
Vancouver Kolsarıcı N, Ertaş H, Şahin ME. Afyon, Ankara ve Aydın Yöresi Sucuklarının Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1986;11(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/