BibTex RIS Cite

Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.04.1986

Abstract

Gıdalarda mikrobiyal bozulmaların önlenmelerinde iki temel işlem uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi sterilizasyondur. Gıdayı yüksek sıcaklığa tabii tutarak bozulmaya neden olabilecek mikroorganizmaların tahrip edilmesi prensibine dayanır ve daha sonraki kontaminasyonların önlenmesi için hava geçirmez bir şekilde saklanır. Uygulanmakta olan ikincil işlem ise bozulmaya neden olabilecek organizmaların gelişmelerinin önlenmesidir. Çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar soğutma, anaerobik koşullarda saklama, kurutma, filtrasyon, dumanlama, fermentasyon, radyasyon, doğal veya kimyasal prezervatif katılması olarak sıralanabilir.

Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme

Year 1986, Volume: 11 Issue: 2, - , 01.04.1986

Abstract

Gıdalarda mikrobiyal bozulmaların önlenmelerinde iki temel işlem uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi sterilizasyondur. Gıdayı yüksek sıcaklığa tabii tutarak bozulmaya neden olabilecek mikroorganizmaların tahrip edilmesi prensibine dayanır ve daha sonraki kontaminasyonların önlenmesi için hava geçirmez bir şekilde saklanır. Uygulanmakta olan ikincil işlem ise bozulmaya neden olabilecek organizmaların gelişmelerinin önlenmesidir. Çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar soğutma, anaerobik koşullarda saklama, kurutma, filtrasyon, dumanlama, fermentasyon, radyasyon, doğal veya kimyasal prezervatif katılması olarak sıralanabilir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Necla Aran This is me

Publication Date April 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 2

Cite

APA Aran, N. . (1986). Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. Gıda, 11(2).
AMA Aran N. Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. The Journal of Food. April 1986;11(2).
Chicago Aran, Necla. “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme”. Gıda 11, no. 2 (April 1986).
EndNote Aran N (April 1, 1986) Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. Gıda 11 2
IEEE N. . Aran, “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme”, The Journal of Food, vol. 11, no. 2, 1986.
ISNAD Aran, Necla. “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme”. Gıda 11/2 (April 1986).
JAMA Aran N. Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Aran, Necla. “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme”. Gıda, vol. 11, no. 2, 1986.
Vancouver Aran N. Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. The Journal of Food. 1986;11(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/