BibTex RIS Cite

Researches on Lactic Acid Bacteria and Moulds Growing in Fruits and Tomato Juices (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 3, - , 01.06.1976

Abstract

Memleketimizde son senelerde hızla gelişmekte olan meyve suyu endüstrisinde, diğer gıda endüstrisi dallarında da olduğu gibi, biyolojik işletme kontrolunun önemi gereği gibi anlaşılamamış ve bu endüstride biyolojik kontrol gerekli uygulamayı bulamamıştır. Ayrıca meyve sularımızda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar üzerinde bugüne kadar yayınlanmış bir araştırma bulunmamaktadır. İşte biyolojik işletme kontrolunun önemini belirtmek ve meyve sularımızda rastlanan mikroorganizmaları tanımak için yapılan bu araştırmada incelenen 16 örneğin 14’ünden mikroorganizmalar izole edilmiştir. Bu 14 örnek laktik asit bakterileri ve mayalar yönünden araştırılmış ve uygulanan yöntemlerin sonuçlarına göre memleketimiz meyve sularında bozulma etkeni olarak laktik asit bakterilerinden L. casei, L. buchneri, L. brevis, P. cerevisiae ve Leuc. Oenos türlerine; mayalardan ise K. arficana, T.candida, S. baillii, S. cerevisiae Schz. Pompe türlerine rastlanmıştır.

Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar

Year 1976, Volume: 1 Issue: 3, - , 01.06.1976

Abstract

Memleketimizde son senelerde hızla gelişmekte olan meyve suyu endüstrisinde, diğer gıda endüstrisi dallarında da olduğu gibi, biyolojik işletme kontrolunun önemi gereği gibi anlaşılamamış ve bu endüstride biyolojik kontrol gerekli uygulamayı bulamamıştır. Ayrıca meyve sularımızda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar üzerinde bugüne kadar yayınlanmış bir araştırma bulunmamaktadır. İşte biyolojik işletme kontrolunun önemini belirtmek ve meyve sularımızda rastlanan mikroorganizmaları tanımak için yapılan bu araştırmada incelenen 16 örneğin 14’ünden mikroorganizmalar izole edilmiştir. Bu 14 örnek laktik asit bakterileri ve mayalar yönünden araştırılmış ve uygulanan yöntemlerin sonuçlarına göre memleketimiz meyve sularında bozulma etkeni olarak laktik asit bakterilerinden L. casei, L. buchneri, L. brevis, P. cerevisiae ve Leuc. Oenos türlerine; mayalardan ise K. arficana, T.candida, S. baillii, S. cerevisiae Schz. Pompe türlerine rastlanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İsmet Şahin This is me

Publication Date June 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 3

Cite

APA Şahin, İ. . (1976). Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 1(3).
AMA Şahin İ. Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. June 1976;1(3).
Chicago Şahin, İsmet. “Meyve Ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri Ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1, no. 3 (June 1976).
EndNote Şahin İ (June 1, 1976) Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. Gıda 1 3
IEEE İ. . Şahin, “Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 1, no. 3, 1976.
ISNAD Şahin, İsmet. “Meyve Ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri Ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1/3 (June 1976).
JAMA Şahin İ. Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Şahin, İsmet. “Meyve Ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri Ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 1, no. 3, 1976.
Vancouver Şahin İ. Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1976;1(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/