BibTex RIS Cite

The Fatty Acid Composition of Laurus nobilis L. Leaves and Fruits (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

In this work, fatty acids in by laurel leaves and berry fat taken from Iskenderun were analysed by gas chromatography. As result, it has been found palmitic (%20.83), linoleic (%18.15) and linolenic (%41.16) in laurel leaves fat, and palmitic (%20.83), linoleic (%18.15) and linolenic (%41.16) in laurel leaves fat, and palmitic (%20.83), oleic (%39.17) and linoleic (%19.96) in laurel berry fat as dominant acids. 

Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi

Year 1996, Volume: 21 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

Bu çalışmada, İskenderun civarından temin edilen defne meyvesi ve defne yaprağı yağının yağ asitleri gaz kromatografisi ile analiz edildi. Analiz sonucunda yağ asitleri içinde en fazla defne yağında, palmitik (%20.83), linoleik (%18.15) ve linolenik (%41.16), defne meyvesi yağında palmitik (%20.83), oleik (%39.17) ve linoleik (%19.96) asitler bulundu.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sait Çelik This is me

Ökkeş Yılmaz This is me

Publication Date June 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 3

Cite

APA Çelik, S. ., & Yılmaz, Ö. . (1996). Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi. Gıda, 21(3).
AMA Çelik S, Yılmaz Ö. Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi. The Journal of Food. June 1996;21(3).
Chicago Çelik, Sait, and Ökkeş Yılmaz. “Defne (Laurus Nobilis L.) Yaprak Ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi”. Gıda 21, no. 3 (June 1996).
EndNote Çelik S, Yılmaz Ö (June 1, 1996) Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi. Gıda 21 3
IEEE S. . Çelik and Ö. . Yılmaz, “Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi”, The Journal of Food, vol. 21, no. 3, 1996.
ISNAD Çelik, Sait - Yılmaz, Ökkeş. “Defne (Laurus Nobilis L.) Yaprak Ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi”. Gıda 21/3 (June 1996).
JAMA Çelik S, Yılmaz Ö. Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Çelik, Sait and Ökkeş Yılmaz. “Defne (Laurus Nobilis L.) Yaprak Ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi”. Gıda, vol. 21, no. 3, 1996.
Vancouver Çelik S, Yılmaz Ö. Defne (Laurus nobilis L.) Yaprak ve Meyvesinin Yağ Asitleri Bileşimi. The Journal of Food. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/