BibTex RIS Cite

A Brief Overview of Modern Wine Technology (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 3, - , 01.06.1977

Abstract

Şarap, bütün çağlar boyunca en kibar, en çok içilen ve değer gören alkollü içiki olup, bu gün de aynı durumunu korumaktadır. Her ne kadar son zamanlarda Anglosaksonların kokteyl içkilerine ve viskiye itibar bir hayli artmış ise de, yine şarap batı dünyasında en çok itibar gören bir içkidir. Ziyaret ve törenlerde, kutlama ve yemeklerde eskiden olduğu gibi bu gün de en çok içilen içki yine de şaraptır. Şarap yalnız bir içki olarak değil, fakat aynı zamanda üzüm değerlendirmesinde en büyük önem taşır. Zira büyük bağcı memleketlerin bizden başka hemen hepsinde bağ ekonomisinin temeli şaraba dayanır. Bugün Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz vb. büyük bağcı memleketlerde şarapsız bir bağ ekonomisi düşünülemez. Bu memleketlerden başka Macaristan, Avusturya, Almanya ile Balkan memleketlerinin hepsinde; ayrıca Cezayir, Tunus ve Fas’ta ve yine son zamanlarda bağ alanı bakımından büyük bir gelişme gösteren Rusya ile Güney Amerika’da Şili ve Arjantin gibi memleketlerle ve Güney Afrika’nın bağ ekonomisinde şarap önemli bir yer alır. Ancak memleketimizde üzüm değerlendirmesi bakımından şarap henüz çok önemsiz bir rol oynamaktadır  

Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış

Year 1977, Volume: 2 Issue: 3, - , 01.06.1977

Abstract

Şarap, bütün çağlar boyunca en kibar, en çok içilen ve değer gören alkollü içiki olup, bu gün de aynı durumunu korumaktadır. Her ne kadar son zamanlarda Anglosaksonların kokteyl içkilerine ve viskiye itibar bir hayli artmış ise de, yine şarap batı dünyasında en çok itibar gören bir içkidir. Ziyaret ve törenlerde, kutlama ve yemeklerde eskiden olduğu gibi bu gün de en çok içilen içki yine de şaraptır. Şarap yalnız bir içki olarak değil, fakat aynı zamanda üzüm değerlendirmesinde en büyük önem taşır. Zira büyük bağcı memleketlerin bizden başka hemen hepsinde bağ ekonomisinin temeli şaraba dayanır. Bugün Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz vb. büyük bağcı memleketlerde şarapsız bir bağ ekonomisi düşünülemez. Bu memleketlerden başka Macaristan, Avusturya, Almanya ile Balkan memleketlerinin hepsinde; ayrıca Cezayir, Tunus ve Fas’ta ve yine son zamanlarda bağ alanı bakımından büyük bir gelişme gösteren Rusya ile Güney Amerika’da Şili ve Arjantin gibi memleketlerle ve Güney Afrika’nın bağ ekonomisinde şarap önemli bir yer alır. Ancak memleketimizde üzüm değerlendirmesi bakımından şarap henüz çok önemsiz bir rol oynamaktadır  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Arif Akman This is me

Publication Date June 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 3

Cite

APA Akman, A. . (1977). Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. Gıda, 2(3).
AMA Akman A. Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. The Journal of Food. June 1977;2(3).
Chicago Akman, Arif. “Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış”. Gıda 2, no. 3 (June 1977).
EndNote Akman A (June 1, 1977) Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. Gıda 2 3
IEEE A. . Akman, “Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış”, The Journal of Food, vol. 2, no. 3, 1977.
ISNAD Akman, Arif. “Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış”. Gıda 2/3 (June 1977).
JAMA Akman A. Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Akman, Arif. “Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış”. Gıda, vol. 2, no. 3, 1977.
Vancouver Akman A. Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. The Journal of Food. 1977;2(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/