Son yıllarda UHT tekniği (Ultra High Temperature Treated-Ultra yüksek Isıda Muamele edilmiş) ile sütlerin işlenmesi yönetimi hızla gelişmekte ve her geçen gün artan sayıda ve çeşitli süt mamülleri UHT ürünü şeklinde piyasaya çıkmaktadır. UHT-süt piyasasında en son gelişmeleri konu alan bu yayın, literatür raporlarına ve çeşitli ülkelerde yapılan tetkik ziyaretlerine dayanmakta ve Dünya’da “UHT-süt mamülleri” konusundaki gelişmeleri içermektedir. Birçok Avrupa ülkelerinde UHT içme süt pazarlanmaktadır. Kenya, Meksika ve Afrika’da, Zambiya’da UHT-süt’ün geniş çapta işlendiğinin örnekleri ayrıca görülebilir.
Son yıllarda UHT tekniği (Ultra High Temperature Treated-Ultra yüksek Isıda Muamele edilmiş) ile sütlerin işlenmesi yönetimi hızla gelişmekte ve her geçen gün artan sayıda ve çeşitli süt mamülleri UHT ürünü şeklinde piyasaya çıkmaktadır. UHT-süt piyasasında en son gelişmeleri konu alan bu yayın, literatür raporlarına ve çeşitli ülkelerde yapılan tetkik ziyaretlerine dayanmakta ve Dünya’da “UHT-süt mamülleri” konusundaki gelişmeleri içermektedir. Birçok Avrupa ülkelerinde UHT içme süt pazarlanmaktadır. Kenya, Meksika ve Afrika’da, Zambiya’da UHT-süt’ün geniş çapta işlendiğinin örnekleri ayrıca görülebilir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1977 |
Published in Issue | Year 1977 Volume: 2 Issue: 3 |