Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı olduğu görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, 40 milyonluk Türkiye’nin 2-2.5 aylık hayvansal protein gereksinimini karşılayabilecek miktarda proteini içeren peynir suyu ve yayıkaltı gibi sütçülük artıkları her yıl değerlendirilemeyerek atılmakta ve yok olmaktadır. Amerika’da peynir suyundan %50 proteinli ve içerdiği amino asitlerince mükemmel bir besin elde edilmekte ve kilosu 20-30 cent’e (4-6 TL.) gelmektedir.
Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı olduğu görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, 40 milyonluk Türkiye’nin 2-2.5 aylık hayvansal protein gereksinimini karşılayabilecek miktarda proteini içeren peynir suyu ve yayıkaltı gibi sütçülük artıkları her yıl değerlendirilemeyerek atılmakta ve yok olmaktadır. Amerika’da peynir suyundan %50 proteinli ve içerdiği amino asitlerince mükemmel bir besin elde edilmekte ve kilosu 20-30 cent’e (4-6 TL.) gelmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 1, 1978 |
Published in Issue | Year 1978 Volume: 3 Issue: 1 |