BibTex RIS Cite

Utilisation of Dairy Production Wastes in the Light of New Developments and Its Economic Importance (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.02.1978

Abstract

Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı olduğu görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, 40 milyonluk Türkiye’nin 2-2.5 aylık hayvansal protein gereksinimini karşılayabilecek miktarda proteini içeren peynir suyu ve yayıkaltı gibi sütçülük artıkları her yıl değerlendirilemeyerek atılmakta ve yok olmaktadır. Amerika’da peynir suyundan %50 proteinli ve içerdiği amino asitlerince mükemmel bir besin elde edilmekte ve kilosu 20-30 cent’e (4-6 TL.) gelmektedir.  

Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi

Year 1978, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.02.1978

Abstract

Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı olduğu görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, 40 milyonluk Türkiye’nin 2-2.5 aylık hayvansal protein gereksinimini karşılayabilecek miktarda proteini içeren peynir suyu ve yayıkaltı gibi sütçülük artıkları her yıl değerlendirilemeyerek atılmakta ve yok olmaktadır. Amerika’da peynir suyundan %50 proteinli ve içerdiği amino asitlerince mükemmel bir besin elde edilmekte ve kilosu 20-30 cent’e (4-6 TL.) gelmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Konar This is me

Publication Date February 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Konar, A. . (1978). Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. Gıda, 3(1).
AMA Konar A. Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. The Journal of Food. February 1978;3(1).
Chicago Konar, Atilla. “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi Ve Ekonomik Önemi”. Gıda 3, no. 1 (February 1978).
EndNote Konar A (February 1, 1978) Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. Gıda 3 1
IEEE A. . Konar, “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi”, The Journal of Food, vol. 3, no. 1, 1978.
ISNAD Konar, Atilla. “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi Ve Ekonomik Önemi”. Gıda 3/1 (February 1978).
JAMA Konar A. Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Konar, Atilla. “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi Ve Ekonomik Önemi”. Gıda, vol. 3, no. 1, 1978.
Vancouver Konar A. Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. The Journal of Food. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/