BibTex RIS Cite

Dietary Habits (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 1, - , 01.02.1987

Abstract

Dünyadaki toplumlardan her birinin kültür deyimiyle belirlenen kendine has davranış, gelenek, inanç kalıpları vardır. Toplumun yaşama şeklini gösteren bu kalıplar kalıtımsal değil doğumla birlikte ailenin ve çevrenin davranışları, öğretileri ile oluşur ve kuşaktan kuşağa geçerek toplumda yerleşirler. Her toplumun kendine özgü beslenme alışkanlıkları, örf ve adetleri, olanakları, uygulamaları, beslenme kültürü bulunmaktadır. Çeşitli sosyo ekonomik, kültürel ve eğitimsel etkilerin yönlendirdiği yiyecek alışkanlıkları; yaşamın ilk dönemlerinde kazanılır, kültürün bir parçası ve önemli bir ögesidir. Margareth Mcad (1949)’in tanımına göre bu alışkanlıklar sosyal ve kültürel etkilere bir tepki, bir karşılık olarak birey ve toplumların çevrelerinde bulunan yiyeceklerden belirli miktarlarda seçme, tüketme ve yararlanma şekli olgusudur.   

Yiyecek Alışkanlıkları

Year 1987, Volume: 12 Issue: 1, - , 01.02.1987

Abstract

Dünyadaki toplumlardan her birinin kültür deyimiyle belirlenen kendine has davranış, gelenek, inanç kalıpları vardır. Toplumun yaşama şeklini gösteren bu kalıplar kalıtımsal değil doğumla birlikte ailenin ve çevrenin davranışları, öğretileri ile oluşur ve kuşaktan kuşağa geçerek toplumda yerleşirler. Her toplumun kendine özgü beslenme alışkanlıkları, örf ve adetleri, olanakları, uygulamaları, beslenme kültürü bulunmaktadır. Çeşitli sosyo ekonomik, kültürel ve eğitimsel etkilerin yönlendirdiği yiyecek alışkanlıkları; yaşamın ilk dönemlerinde kazanılır, kültürün bir parçası ve önemli bir ögesidir. Margareth Mcad (1949)’in tanımına göre bu alışkanlıklar sosyal ve kültürel etkilere bir tepki, bir karşılık olarak birey ve toplumların çevrelerinde bulunan yiyeceklerden belirli miktarlarda seçme, tüketme ve yararlanma şekli olgusudur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mine Mangır This is me

Publication Date February 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 1

Cite

APA Mangır, M. . (1987). Yiyecek Alışkanlıkları. Gıda, 12(1).
AMA Mangır M. Yiyecek Alışkanlıkları. The Journal of Food. February 1987;12(1).
Chicago Mangır, Mine. “Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda 12, no. 1 (February 1987).
EndNote Mangır M (February 1, 1987) Yiyecek Alışkanlıkları. Gıda 12 1
IEEE M. . Mangır, “Yiyecek Alışkanlıkları”, The Journal of Food, vol. 12, no. 1, 1987.
ISNAD Mangır, Mine. “Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda 12/1 (February 1987).
JAMA Mangır M. Yiyecek Alışkanlıkları. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Mangır, Mine. “Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda, vol. 12, no. 1, 1987.
Vancouver Mangır M. Yiyecek Alışkanlıkları. The Journal of Food. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/