BibTex RIS Cite

Latest Applications in Tea Fermentation Technique and the Changes in Chemical Composition of Dried Tea During Storage (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

Çay yapraklarının işlenmesinde en önemli saflardan biri fermantasyon (anzimsel oksidasyon) dur. Anzimsel oksidasyonun, elde olunan kuru çayın kalitesi üzerindeki payı çok büyüktür. Bu safhada meydana gelen değişmeleri daha iyi açıklayabilmek için çay yaprağının bileşimine kısaca değineceğiz. Çay yaprağı, yaklaşık olarak %77 su ve %23 kurumadde’den oluşmaktadır.  

Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

Çay yapraklarının işlenmesinde en önemli saflardan biri fermantasyon (anzimsel oksidasyon) dur. Anzimsel oksidasyonun, elde olunan kuru çayın kalitesi üzerindeki payı çok büyüktür. Bu safhada meydana gelen değişmeleri daha iyi açıklayabilmek için çay yaprağının bileşimine kısaca değineceğiz. Çay yaprağı, yaklaşık olarak %77 su ve %23 kurumadde’den oluşmaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ömer Lütfi Gürses This is me

Publication Date June 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Gürses, Ö. L. . (1978). Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. Gıda, 3(3).
AMA Gürses ÖL. Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. The Journal of Food. June 1978;3(3).
Chicago Gürses, Ömer Lütfi. “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar Ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”. Gıda 3, no. 3 (June 1978).
EndNote Gürses ÖL (June 1, 1978) Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. Gıda 3 3
IEEE Ö. L. . Gürses, “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”, The Journal of Food, vol. 3, no. 3, 1978.
ISNAD Gürses, Ömer Lütfi. “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar Ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”. Gıda 3/3 (June 1978).
JAMA Gürses ÖL. Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Gürses, Ömer Lütfi. “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar Ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”. Gıda, vol. 3, no. 3, 1978.
Vancouver Gürses ÖL. Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. The Journal of Food. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/