Çay yapraklarının işlenmesinde en önemli saflardan biri fermantasyon (anzimsel oksidasyon) dur. Anzimsel oksidasyonun, elde olunan kuru çayın kalitesi üzerindeki payı çok büyüktür. Bu safhada meydana gelen değişmeleri daha iyi açıklayabilmek için çay yaprağının bileşimine kısaca değineceğiz. Çay yaprağı, yaklaşık olarak %77 su ve %23 kurumadde’den oluşmaktadır.
Çay yapraklarının işlenmesinde en önemli saflardan biri fermantasyon (anzimsel oksidasyon) dur. Anzimsel oksidasyonun, elde olunan kuru çayın kalitesi üzerindeki payı çok büyüktür. Bu safhada meydana gelen değişmeleri daha iyi açıklayabilmek için çay yaprağının bileşimine kısaca değineceğiz. Çay yaprağı, yaklaşık olarak %77 su ve %23 kurumadde’den oluşmaktadır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1978 |
Published in Issue | Year 1978 Volume: 3 Issue: 3 |