BibTex RIS Cite

Quality of Black Tea (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 3, - , 01.06.1987

Abstract

Çay, dünyada sudan sonra tüketilen içeceklerin başında gelir. Bu içeceğin uyarıcı etkiye sahip olması ve insan tüketimine diğer uyarıcılardan (kakao, kahve, tütün, alkollü içkiler) daha elverişli olması önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde çay üretim ve tüketiminin hızla artması, ihraç imkanının mevcudiyetinden dolayı, kalite çay üretimine yönelme gereği ortaya çıkmaktadır Siyah çayın kalitesi onun daha çok insan zevklerini tatmin etme gücü ile alakalıdır. Dalından yeni koparılmış çay filizlerinden elde edilen ekstraktların içecek olarak hoşa giden özelliği yoktur. Ancak bu filizlerin belirli işlemlerden geçmesi ile içilebilir nitelikte çay ekstraktı elde edilir. Bu nedenden dolayıdır ki kaliteli çay üretiminde hammadde, teknoloji ve muhafaza arasındaki ilgiyi dikkatle takip etmek gerekmektedir.   

Siyah Çayda Kalite

Year 1987, Volume: 12 Issue: 3, - , 01.06.1987

Abstract

Çay, dünyada sudan sonra tüketilen içeceklerin başında gelir. Bu içeceğin uyarıcı etkiye sahip olması ve insan tüketimine diğer uyarıcılardan (kakao, kahve, tütün, alkollü içkiler) daha elverişli olması önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde çay üretim ve tüketiminin hızla artması, ihraç imkanının mevcudiyetinden dolayı, kalite çay üretimine yönelme gereği ortaya çıkmaktadır Siyah çayın kalitesi onun daha çok insan zevklerini tatmin etme gücü ile alakalıdır. Dalından yeni koparılmış çay filizlerinden elde edilen ekstraktların içecek olarak hoşa giden özelliği yoktur. Ancak bu filizlerin belirli işlemlerden geçmesi ile içilebilir nitelikte çay ekstraktı elde edilir. Bu nedenden dolayıdır ki kaliteli çay üretiminde hammadde, teknoloji ve muhafaza arasındaki ilgiyi dikkatle takip etmek gerekmektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sebahattin Nas This is me

Muharrem Öksüz This is me

Publication Date June 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 3

Cite

APA Nas, S. ., & Öksüz, M. . (1987). Siyah Çayda Kalite. Gıda, 12(3).
AMA Nas S, Öksüz M. Siyah Çayda Kalite. The Journal of Food. June 1987;12(3).
Chicago Nas, Sebahattin, and Muharrem Öksüz. “Siyah Çayda Kalite”. Gıda 12, no. 3 (June 1987).
EndNote Nas S, Öksüz M (June 1, 1987) Siyah Çayda Kalite. Gıda 12 3
IEEE S. . Nas and M. . Öksüz, “Siyah Çayda Kalite”, The Journal of Food, vol. 12, no. 3, 1987.
ISNAD Nas, Sebahattin - Öksüz, Muharrem. “Siyah Çayda Kalite”. Gıda 12/3 (June 1987).
JAMA Nas S, Öksüz M. Siyah Çayda Kalite. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Nas, Sebahattin and Muharrem Öksüz. “Siyah Çayda Kalite”. Gıda, vol. 12, no. 3, 1987.
Vancouver Nas S, Öksüz M. Siyah Çayda Kalite. The Journal of Food. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/