BibTex RIS Cite

Effects of Various Soaking and Boiling Activities of Dry Legumes on the Various of Zinc Iron and Calcium Values-I: Mineral Losses During Soaking (Turkish with English Abstract)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

The purpose of this research is to determine the amount of zinc, iron and calcium that leaches to the soaking water for several dry legumes. The results of this research showed that among several dry legumes, green lentil has the highest amount of zinc, red kidney bean has the highest amount of iron and “dermason” bean contains the highest amount of calcium. The zinc, iron and calcium loss of dry legumes are observed during the process of soaking. These losses of minerals are caused by the leaching of minerals of the soaking water. However mineral losses are not important during the process of soaking. 

Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Bu araştırma, çeşitli kurubaklagillerde ıslatma suyuna geçen çinko, demir ve kalsiyum miktarlarını saptamak amacı ile planlanmış ve yürütülmüştür. Araştırma sonuçları, incelenen kurubaklagiller arasında en yüksek çinko içereni yeşil mercimek, en yüksek demir içerenin barbunya, en yüksek kalsiyum içerenin ise dermason fasulye olduğunu göstermektedir. Islatma işlemleri sırasında kurubaklagillerin çinko, demir ve kalsiyum içeriklerinde çeşitli düzeylerde kayıplar oluşmaktadır. Bu kayıplar, minerallerin ıslatma suyuna geçişi ile meydana gelmektedir. Ancak ıslatma işlemleri sonucunda oluşan kayıplar önemsenecek düzeyde bulunmamıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Bengül Akgün This is me

Sevinç Yücecan This is me

Kadriye Kayakırılmaz This is me

Publication Date August 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 4

Cite

APA Akgün, B. ., Yücecan, S. ., & Kayakırılmaz, K. . (1987). Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları. Gıda, 12(4).
AMA Akgün B, Yücecan S, Kayakırılmaz K. Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları. The Journal of Food. August 1987;12(4).
Chicago Akgün, Bengül, Sevinç Yücecan, and Kadriye Kayakırılmaz. “Çeşitli Islatma Ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir Ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları”. Gıda 12, no. 4 (August 1987).
EndNote Akgün B, Yücecan S, Kayakırılmaz K (August 1, 1987) Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları. Gıda 12 4
IEEE B. . Akgün, S. . Yücecan, and K. . Kayakırılmaz, “Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları”, The Journal of Food, vol. 12, no. 4, 1987.
ISNAD Akgün, Bengül et al. “Çeşitli Islatma Ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir Ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları”. Gıda 12/4 (August 1987).
JAMA Akgün B, Yücecan S, Kayakırılmaz K. Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Akgün, Bengül et al. “Çeşitli Islatma Ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir Ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları”. Gıda, vol. 12, no. 4, 1987.
Vancouver Akgün B, Yücecan S, Kayakırılmaz K. Çeşitli Islatma ve Haşlama İşlemlerinin Kuru Baklagillerin Çinko, Demir ve Kalsiyum Değerlerine Etkisi-I: Islatma İşlemleri Sırasında Oluşan Mineral Kayıpları. The Journal of Food. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/