BibTex RIS Cite

Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

Bu araştırmada farklı boylardaki hamsilerin azı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin avlanma süresince değişimi incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre gerek hamsi boylarının ve gerekse avlandığı ayların hamsilerin fiziksel özelliklerine, kas dokunun kimyasal özelliklerine ve de pul, baş, iç organ ve omurga kemiği karışımının kimyasal özelliklerine etkisi önemli bulunmuştur (p<0.01).   

Variation of Physical and Chemical Properties of Anchovies (Engraulis encrasicolus) with Different Length During Fishing Period (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

The aim of this research was to find out the differentiation of physical and chemical properties of anchovies with different length during fishing period. According to the results, the effects of anchovy length and fishing date on the physical properties of anchovies; chemical properties of mixture of scale, head, organs and rib was found significant at p<0.01 level.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

N. Şule Üstün This is me

Sadettin Turhan This is me

Publication Date August 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 4

Cite

APA Üstün, N. Ş. ., & Turhan, S. . (1997). Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. Gıda, 22(4).
AMA Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. The Journal of Food. August 1997;22(4).
Chicago Üstün, N. Şule, and Sadettin Turhan. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda 22, no. 4 (August 1997).
EndNote Üstün NŞ, Turhan S (August 1, 1997) Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. Gıda 22 4
IEEE N. Ş. . Üstün and S. . Turhan, “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”, The Journal of Food, vol. 22, no. 4, 1997.
ISNAD Üstün, N. Şule - Turhan, Sadettin. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda 22/4 (August 1997).
JAMA Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Üstün, N. Şule and Sadettin Turhan. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda, vol. 22, no. 4, 1997.
Vancouver Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. The Journal of Food. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/