Bu araştırmada farklı boylardaki hamsilerin azı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin avlanma süresince değişimi incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre gerek hamsi boylarının ve gerekse avlandığı ayların hamsilerin fiziksel özelliklerine, kas dokunun kimyasal özelliklerine ve de pul, baş, iç organ ve omurga kemiği karışımının kimyasal özelliklerine etkisi önemli bulunmuştur (p<0.01).
Variation of Physical and Chemical Properties of Anchovies (Engraulis encrasicolus) with Different Length During Fishing Period (Turkish with English Abstract)
The aim of this research was to find out the differentiation of physical and chemical properties of anchovies with different length during fishing period. According to the results, the effects of anchovy length and fishing date on the physical properties of anchovies; chemical properties of mixture of scale, head, organs and rib was found significant at p<0.01 level.
Üstün, N. Ş. ., & Turhan, S. . (1997). Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. Gıda, 22(4).
AMA
Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. The Journal of Food. August 1997;22(4).
Chicago
Üstün, N. Şule, and Sadettin Turhan. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda 22, no. 4 (August 1997).
EndNote
Üstün NŞ, Turhan S (August 1, 1997) Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. Gıda 22 4
IEEE
N. Ş. . Üstün and S. . Turhan, “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”, The Journal of Food, vol. 22, no. 4, 1997.
ISNAD
Üstün, N. Şule - Turhan, Sadettin. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda 22/4 (August 1997).
JAMA
Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. The Journal of Food. 1997;22.
MLA
Üstün, N. Şule and Sadettin Turhan. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda, vol. 22, no. 4, 1997.
Vancouver
Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. The Journal of Food. 1997;22(4).