BibTex RIS Cite

Principles and Systems of Color Measurements in Food (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 6, - , 01.12.1987

Abstract

Cisimlerde renk, ışığın spektral dağılımına bağlı olarak ortaya çıkan bir görünüş olgusudur. Rengin gıdalarda önem kazanmasının başlıca nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz: 1- Tüketici tercihlerinin ortaya çıkmasında renk en önemli etmenlerden biri olmaktadır. 2- Bazı gıdaların rengi zamanla solmakta ve bu değişim çoğu kez doku, tat ve kokudaki değişimlerle birlikte ortaya çıkmaktadır. 3- Sebze ve meyvelerin olgunlaşması renk değişimi ile paralellik halindedir. 4- Tüketiciler alışık oldukları gıdaların belirli renkte olmasını beklemektedirler. Gıdalarda görünüm özelliğinden söz edilirken boya kavramının renk ile karıştırılmaması gerekmektedir. Boya bir bileşiğin adı iken renk göz yoluyla elde edilen duyusal etkinin adıdır.   

Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri

Year 1987, Volume: 12 Issue: 6, - , 01.12.1987

Abstract

Cisimlerde renk, ışığın spektral dağılımına bağlı olarak ortaya çıkan bir görünüş olgusudur. Rengin gıdalarda önem kazanmasının başlıca nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz: 1- Tüketici tercihlerinin ortaya çıkmasında renk en önemli etmenlerden biri olmaktadır. 2- Bazı gıdaların rengi zamanla solmakta ve bu değişim çoğu kez doku, tat ve kokudaki değişimlerle birlikte ortaya çıkmaktadır. 3- Sebze ve meyvelerin olgunlaşması renk değişimi ile paralellik halindedir. 4- Tüketiciler alışık oldukları gıdaların belirli renkte olmasını beklemektedirler. Gıdalarda görünüm özelliğinden söz edilirken boya kavramının renk ile karıştırılmaması gerekmektedir. Boya bir bileşiğin adı iken renk göz yoluyla elde edilen duyusal etkinin adıdır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sedat Velioğlu This is me

Publication Date December 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 6

Cite

APA Velioğlu, S. . (1987). Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri. Gıda, 12(6).
AMA Velioğlu S. Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri. The Journal of Food. December 1987;12(6).
Chicago Velioğlu, Sedat. “Gıdalarda Renk Ölçme İlke Ve Sistemleri”. Gıda 12, no. 6 (December 1987).
EndNote Velioğlu S (December 1, 1987) Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri. Gıda 12 6
IEEE S. . Velioğlu, “Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri”, The Journal of Food, vol. 12, no. 6, 1987.
ISNAD Velioğlu, Sedat. “Gıdalarda Renk Ölçme İlke Ve Sistemleri”. Gıda 12/6 (December 1987).
JAMA Velioğlu S. Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Velioğlu, Sedat. “Gıdalarda Renk Ölçme İlke Ve Sistemleri”. Gıda, vol. 12, no. 6, 1987.
Vancouver Velioğlu S. Gıdalarda Renk Ölçme İlke ve Sistemleri. The Journal of Food. 1987;12(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/