BibTex RIS Cite

Continuous System in Wine Production (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.02.1980

Abstract

Şarap ve meyve şarabı üretimi, işletmelerin büyük bir kısmında geleneksel küv fermantasyonu metoduyla yapılmaktadır. Şıra veya meyve suyu, hasat zamanında ham maddeyi oluşturmaktadır.Fermantasyon kaplarının büyüklüğü üretilecek şarabın miktarına bağlı olduğundan, kullanılan küvlerin büyüklüğü çok çeşitlidir. Şarap yapımında kullanılan materyalin taşınması, ekonomik faktörler, kalite sorunları ve taşıma güçlüklerinden dolayı pratik değildir. Bu yüzden şarap yapımı genellikle, hasat bölgelerinde gerçekleştirilir. Bu soruna getirilen çözüm yetişme bölgelerinde meyve suyu konsantratlarının yapılıp, işleme yerine taşınmasıdır. Bu yöntem meyve suyu konsantratı endüstrisi gelişmiş ve aroma tutucu üniteleri bulunan ülkelerde taraftar bulmaktadır. Elde edilen sonuçlar çok iyidir. Bununla beraber, temel sorun halâ ortada durmaktadır. Küvlerde fermantasyon, yüksek kapital ve işçilik giderlerinin fazla olmasından dolayı ekonomik değildir. Geçmişte şarap üretimini sürekli hale getirmek için yapılan girişimler mikrobiyolojik ve hijyenik sorunlardan dolayı başarısız kalmıştı.   

Şarap Üretiminde Kontinü Sistem

Year 1980, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.02.1980

Abstract

Şarap ve meyve şarabı üretimi, işletmelerin büyük bir kısmında geleneksel küv fermantasyonu metoduyla yapılmaktadır. Şıra veya meyve suyu, hasat zamanında ham maddeyi oluşturmaktadır.Fermantasyon kaplarının büyüklüğü üretilecek şarabın miktarına bağlı olduğundan, kullanılan küvlerin büyüklüğü çok çeşitlidir. Şarap yapımında kullanılan materyalin taşınması, ekonomik faktörler, kalite sorunları ve taşıma güçlüklerinden dolayı pratik değildir. Bu yüzden şarap yapımı genellikle, hasat bölgelerinde gerçekleştirilir. Bu soruna getirilen çözüm yetişme bölgelerinde meyve suyu konsantratlarının yapılıp, işleme yerine taşınmasıdır. Bu yöntem meyve suyu konsantratı endüstrisi gelişmiş ve aroma tutucu üniteleri bulunan ülkelerde taraftar bulmaktadır. Elde edilen sonuçlar çok iyidir. Bununla beraber, temel sorun halâ ortada durmaktadır. Küvlerde fermantasyon, yüksek kapital ve işçilik giderlerinin fazla olmasından dolayı ekonomik değildir. Geçmişte şarap üretimini sürekli hale getirmek için yapılan girişimler mikrobiyolojik ve hijyenik sorunlardan dolayı başarısız kalmıştı.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yahya Cenik This is me

Publication Date February 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Cenik, Y. . (1980). Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. Gıda, 5(1).
AMA Cenik Y. Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. The Journal of Food. February 1980;5(1).
Chicago Cenik, Yahya. “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”. Gıda 5, no. 1 (February 1980).
EndNote Cenik Y (February 1, 1980) Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. Gıda 5 1
IEEE Y. . Cenik, “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”, The Journal of Food, vol. 5, no. 1, 1980.
ISNAD Cenik, Yahya. “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”. Gıda 5/1 (February 1980).
JAMA Cenik Y. Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Cenik, Yahya. “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”. Gıda, vol. 5, no. 1, 1980.
Vancouver Cenik Y. Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. The Journal of Food. 1980;5(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/