BibTex RIS Cite

Pekmezlerin Bileşimi

Year 1997, Volume: 22 Issue: 6, - , 01.12.1997

Abstract

Bu çalışmada 11 adet pekmez örneğinin bileşimi araştırılmıştır. Bu örneklerde incelenen niteliklere ait değişim aralıkları şöyledir. Çözünür katı madde %68.6-78.3; toplam kuru madde %71.90-84.40; toplam şeker %49.76-76.81; invert şeker %16.80-67.95;  sakkaroz %0-32.37; titrasyon asitliği %0.08-0.97; pH 4.36-5.12; formol sayısı 0-43; protein; 0.18-1.85; kül %0.41-2.44; LMP 7.38-166.05 mg/kg; Ca 50.86-206.13 mg/100 g; Na 25.38-83.22 mg/100 g; Mg 11.03—68.31 mg/100 g; P 0.-5.06 mg/100 g; F 2.62-16.30 mg/100 g; Cu 0.29-0.94 mg/100 g; Zn 0.18-0.74 mg/100 g. Tüm örneklerde Sn bulaşmasının olmadığı saptanmıştır. 

The Composition of Pekmez (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 6, - , 01.12.1997

Abstract

In this study, a total of 11 pekmez samples were examined. The lowest and highest values of investigate parameters were determined as follows: soluble dry matter 68.6-78.3%, total dry matter 71.90-84.40%; total sugar 49.76-76.81%; invert sugar 16.80-67.95%; sucrose 0-32.37%; titratable acidity 0.08-0.97%; pH 4.36-5.12; formol number 0-43; protein 0.18-1.85%; ash 0.41-2.44%; HMF 7.38-166.05 mg/kg; Ca 50.86-206.13 mg/100 g; Na 25.38-83.33 mg/10 g; mg 11.03-68.31 mg/100 g; P 0-95.06 mg/100 g; Fe 2.62-16.30 mg/1 g; Cu 0.29-0.94 mg/100 g; Zn 0.18-0.74 mg/100 g. There was no Sn contamination in any of the samples.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

N. Şule Üstün This is me

İlkay Tosun This is me

Publication Date December 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 6

Cite

APA Üstün, N. Ş. ., & Tosun, İ. . (1997). Pekmezlerin Bileşimi. Gıda, 22(6).
AMA Üstün NŞ, Tosun İ. Pekmezlerin Bileşimi. The Journal of Food. December 1997;22(6).
Chicago Üstün, N. Şule, and İlkay Tosun. “Pekmezlerin Bileşimi”. Gıda 22, no. 6 (December 1997).
EndNote Üstün NŞ, Tosun İ (December 1, 1997) Pekmezlerin Bileşimi. Gıda 22 6
IEEE N. Ş. . Üstün and İ. . Tosun, “Pekmezlerin Bileşimi”, The Journal of Food, vol. 22, no. 6, 1997.
ISNAD Üstün, N. Şule - Tosun, İlkay. “Pekmezlerin Bileşimi”. Gıda 22/6 (December 1997).
JAMA Üstün NŞ, Tosun İ. Pekmezlerin Bileşimi. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Üstün, N. Şule and İlkay Tosun. “Pekmezlerin Bileşimi”. Gıda, vol. 22, no. 6, 1997.
Vancouver Üstün NŞ, Tosun İ. Pekmezlerin Bileşimi. The Journal of Food. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/