BibTex RIS Cite

Poultry Meat Technology 2. Chilling of Poultry Meat (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Kesilen kümes hayvanlarının dokularında kesimin hemen sonrasında bozulma başlar. Bu nedenle kesim ve temizlemeden sonra kanatlı etlerinin hızla soğutulması gereklidir. Kanatlıların etlerinde oluşan kalite düşmesini ve bozulmayı yapılabildiğince yavaşlatabilmek için karkaslara donmaya yol açmayacak en düşük sıcaklığın hızlı ve etkili olarak uygulanması zorunludur. Kesim sonrasında etin hızla soğutulması, sağlıklı bir ürün elde etmek, lezzeti geliştirmek, kalitedeki azalmayı geciktirmek ve mikrobiyal gelişmeyi azaltmak bakımından önem kazanmaktadır.

Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Kesilen kümes hayvanlarının dokularında kesimin hemen sonrasında bozulma başlar. Bu nedenle kesim ve temizlemeden sonra kanatlı etlerinin hızla soğutulması gereklidir. Kanatlıların etlerinde oluşan kalite düşmesini ve bozulmayı yapılabildiğince yavaşlatabilmek için karkaslara donmaya yol açmayacak en düşük sıcaklığın hızlı ve etkili olarak uygulanması zorunludur. Kesim sonrasında etin hızla soğutulması, sağlıklı bir ürün elde etmek, lezzeti geliştirmek, kalitedeki azalmayı geciktirmek ve mikrobiyal gelişmeyi azaltmak bakımından önem kazanmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Akif Kundakçı This is me

Publication Date April 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Kundakçı, A. . (1982). Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması. Gıda, 7(2).
AMA Kundakçı A. Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması. The Journal of Food. April 1982;7(2).
Chicago Kundakçı, Akif. “Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması”. Gıda 7, no. 2 (April 1982).
EndNote Kundakçı A (April 1, 1982) Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması. Gıda 7 2
IEEE A. . Kundakçı, “Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması”, The Journal of Food, vol. 7, no. 2, 1982.
ISNAD Kundakçı, Akif. “Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması”. Gıda 7/2 (April 1982).
JAMA Kundakçı A. Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Kundakçı, Akif. “Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması”. Gıda, vol. 7, no. 2, 1982.
Vancouver Kundakçı A. Kanatlı Etlerinin Teknolojisi 2. Kanatlı Etlerinin Soğutulması. The Journal of Food. 1982;7(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/