BibTex RIS Cite

The Amount of Nutritional Elements Lost With Pulper Residues of Apricot and Peaches (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 3, - , 01.06.1982

Abstract

Kayısı ve şeftalinin meyve suyuna işlenmesinde, çekirdek dışında %13-15 oranında posa ayrılmaktadır. Meyvenin yenilen kısımlarından ayrıldığı için, posa ile belli miktarda besin ögesi atılmış olmaktadır. 1 kg kayısı işlendiğinde bu yolla ortaya çıkan besin ögesi kaybı 7.7 g şeker, 0.8 g protein, 1.0 ham yağ, 2400 mg K, 206 mg Ca, 105 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.4 g pektindir. 1 kg şeftali işlendiğinde ise 8.1 g şeker, 1.5 g protein, 0.3 g ham yağ, 1500 mg K, 111 mg Ca, 164 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.3 g pektin posa ile atılmış olmaktadır.   

Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı

Year 1982, Volume: 7 Issue: 3, - , 01.06.1982

Abstract

Kayısı ve şeftalinin meyve suyuna işlenmesinde, çekirdek dışında %13-15 oranında posa ayrılmaktadır. Meyvenin yenilen kısımlarından ayrıldığı için, posa ile belli miktarda besin ögesi atılmış olmaktadır. 1 kg kayısı işlendiğinde bu yolla ortaya çıkan besin ögesi kaybı 7.7 g şeker, 0.8 g protein, 1.0 ham yağ, 2400 mg K, 206 mg Ca, 105 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.4 g pektindir. 1 kg şeftali işlendiğinde ise 8.1 g şeker, 1.5 g protein, 0.3 g ham yağ, 1500 mg K, 111 mg Ca, 164 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.3 g pektin posa ile atılmış olmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Ekşi This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date June 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 3

Cite

APA Ekşi, A. ., & Artık, N. . (1982). Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. Gıda, 7(3).
AMA Ekşi A, Artık N. Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. The Journal of Food. June 1982;7(3).
Chicago Ekşi, Aziz, and Nevzat Artık. “Kayısı Ve Şeftali Palper Posası Ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”. Gıda 7, no. 3 (June 1982).
EndNote Ekşi A, Artık N (June 1, 1982) Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. Gıda 7 3
IEEE A. . Ekşi and N. . Artık, “Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”, The Journal of Food, vol. 7, no. 3, 1982.
ISNAD Ekşi, Aziz - Artık, Nevzat. “Kayısı Ve Şeftali Palper Posası Ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”. Gıda 7/3 (June 1982).
JAMA Ekşi A, Artık N. Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Ekşi, Aziz and Nevzat Artık. “Kayısı Ve Şeftali Palper Posası Ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”. Gıda, vol. 7, no. 3, 1982.
Vancouver Ekşi A, Artık N. Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. The Journal of Food. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/