BibTex RIS Cite

Relation between the Color and Quality of Foodstuffs (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Besinlerin görünüş, yapı ve lezzetlerine ilişkin kalite özellikleri nedeni ile, gözlem dışı kalite niteliklerine oranla daha büyük önem taşırlar. Tüketici alımını en çok etkileyen öğe olan görünüşün değerlendirilmesinde çoğu kez başat etken besinin rengidir. Psikofizik bir kavram olan renk çevre koşullarından çok yönlü etkilenir. Rengin diğer kalite özellikleri ile yakın ilişkisi onun önemini daha da arttırmaktadır. Duyusal yöntemlerle kalite değerlendirilmesinde renk mutlak bir önyargı oluşturur ve lezzet duyumuzu etkiler. Bu nedenle lezzet testlerinde örnekler arasındaki renk ayırımı renkli ışıklarla yapılan aydınlatmalarla giderilmeye çalışılmaktadır.   

Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Besinlerin görünüş, yapı ve lezzetlerine ilişkin kalite özellikleri nedeni ile, gözlem dışı kalite niteliklerine oranla daha büyük önem taşırlar. Tüketici alımını en çok etkileyen öğe olan görünüşün değerlendirilmesinde çoğu kez başat etken besinin rengidir. Psikofizik bir kavram olan renk çevre koşullarından çok yönlü etkilenir. Rengin diğer kalite özellikleri ile yakın ilişkisi onun önemini daha da arttırmaktadır. Duyusal yöntemlerle kalite değerlendirilmesinde renk mutlak bir önyargı oluşturur ve lezzet duyumuzu etkiler. Bu nedenle lezzet testlerinde örnekler arasındaki renk ayırımı renkli ışıklarla yapılan aydınlatmalarla giderilmeye çalışılmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aydın Ural This is me

Publication Date February 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Ural, A. . (1983). Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi. Gıda, 8(1).
AMA Ural A. Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi. The Journal of Food. February 1983;8(1).
Chicago Ural, Aydın. “Gıdalarda Renk Ve Kalite İlişkisi”. Gıda 8, no. 1 (February 1983).
EndNote Ural A (February 1, 1983) Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi. Gıda 8 1
IEEE A. . Ural, “Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 1, 1983.
ISNAD Ural, Aydın. “Gıdalarda Renk Ve Kalite İlişkisi”. Gıda 8/1 (February 1983).
JAMA Ural A. Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Ural, Aydın. “Gıdalarda Renk Ve Kalite İlişkisi”. Gıda, vol. 8, no. 1, 1983.
Vancouver Ural A. Gıdalarda Renk ve Kalite İlişkisi. The Journal of Food. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/