BibTex RIS Cite

Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma

Year 1999, Volume: 24 Issue: 6, - , 01.12.1999

Abstract

Bu çalışmada “Sızma” ve “Riviera” tipi zeytinyağlarının fiziksel özellikleri incelenmiştir. Piyasadaki Komili, Kırlangıç ve Kristal marka zeytinyağlarının her iki tipinin de kinematik viskoziteleri ve yoğunlukları 20 ile 80 oC arasında ölçülmüştür. Hesaplanan dinamik viskozite ve ölçülen yoğunluklar ANOVA ile incelenmiş, zeytinyağı tip ve markalarının fiziksel özellikleri arasında istatistiksel açıdan önemli bir fark bulunmamıştır. Zeytinyağının dinamik viskozite ve yoğunluğunun sıcaklıkla değişimini temsil edecek denklemler araştırılmıştır.  

A Research on Physical Properties of Olive Oil Types (Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 6, - , 01.12.1999

Abstract

This research includes the investigation of physical properties of “Sızma” and “Riviera” type olive oils. Kinematic viscosities and densities of both types and of brands available in the market such as Komili, Kırlangıç and Kristal, were measured between 20 to 80 oC. Analysis of the calculated dynamic viscosities and measured densities by ANOVA indicated that there were no significant difference between the physical properties of the types and the brands of olive oils studied. Different equations were searched to represent the change of the dynamic viscosity and density of the olive oil with temperature.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meryem Esra Yener This is me

Publication Date December 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 6

Cite

APA Yener, M. E. . (1999). Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 24(6).
AMA Yener ME. Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. December 1999;24(6).
Chicago Yener, Meryem Esra. “Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24, no. 6 (December 1999).
EndNote Yener ME (December 1, 1999) Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 24 6
IEEE M. E. . Yener, “Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 24, no. 6, 1999.
ISNAD Yener, Meryem Esra. “Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24/6 (December 1999).
JAMA Yener ME. Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Yener, Meryem Esra. “Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 24, no. 6, 1999.
Vancouver Yener ME. Zeytinyağı Tiplerinin Fiziksel Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1999;24(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/