BibTex RIS Cite

Schemes for a Rapid and Simple Identification of Lactobacilli from Meat and Meat Products (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

There are important effects of lactobacilli on the quality of meat and meat products. In this paper, schemes for a rapid and simple identification of lactobacilli from meat and meat products are presented. Identification schemes are primarily based on differences in the fermentation of carbohydrates and other easily determinable physiological characteristics of lactobacilli. However, in most instances the results from the schemes have to be confirmed by determining additional characteristics.   

Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

Laktobasillerin et ve et ürünlerinin kalitesi üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Bu eserde et ve et ürünlerindeki laktobasillerin diğer laktik asit bakterilerinden ayırımı ile basit ve hızlı olarak tanımlanmaları için geliştirilen tanımlama tabloları tanıtılmaya çalışılmıştır. Bu tanımlama tablolarında, genelde laktobasillerin karbonhidratları fermente etme özelliklerindeki farklılıklar ile kolayca saptanabilen diğer fizyolojik özelliklerinden hareket edilmektedir. Ancak birçok durumda, tanımlama tablolarında yer alan özellikler yetersiz kalabilmekte ve ek birtakım özelliklerin belirlenmesi zorunlu hale gelmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayhan Temiz This is me

Publication Date December 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 6

Cite

APA Temiz, A. . (1989). Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. Gıda, 14(6).
AMA Temiz A. Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. The Journal of Food. December 1989;14(6).
Chicago Temiz, Ayhan. “Et Ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı Ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”. Gıda 14, no. 6 (December 1989).
EndNote Temiz A (December 1, 1989) Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. Gıda 14 6
IEEE A. . Temiz, “Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”, The Journal of Food, vol. 14, no. 6, 1989.
ISNAD Temiz, Ayhan. “Et Ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı Ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”. Gıda 14/6 (December 1989).
JAMA Temiz A. Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Temiz, Ayhan. “Et Ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı Ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”. Gıda, vol. 14, no. 6, 1989.
Vancouver Temiz A. Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. The Journal of Food. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/