BibTex RIS Cite

Use of Some Dietary Fibres in Breadmaking and Their Effects on Bread Quality (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Bu çalışmada, buğday ununa %5, 10 ve 15 oranında katılan buğday kepeği, yulaf kabuğu ve biracılık küspesinin unun su kaldırma miktarına, hamurun yoğurma niteliğine ve ekmek niteliklerine etkileri ayrı bölümler halinde ele alınmıştır. %15 yulaf kabuğu ilavesi unun su kaldırma miktarını biraz azaltmış, %4 buğday kepeği ve %2.5 biracılık küspesi ise su kaldırma miktarını arttırmıştır. Yulaf kabuğu hamurun yoğurma süresini biraz arttırmış, buğday kepeği ve biracılık küspesi ise etkili olmamıştır. Kullanılan bütün besin lifleri ekmek hacmini azaltmış ve ekmek rengini koyulaştırmıştır. Yulaf kabuğu ekmek iç gözeneğini irileştirmiştir. Buğday kepeği ekmek yumuşaklığını azaltmış, yulaf kabuğu ise biraz yumuşatmıştır.

Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Bu çalışmada, buğday ununa %5, 10 ve 15 oranında katılan buğday kepeği, yulaf kabuğu ve biracılık küspesinin unun su kaldırma miktarına, hamurun yoğurma niteliğine ve ekmek niteliklerine etkileri ayrı bölümler halinde ele alınmıştır. %15 yulaf kabuğu ilavesi unun su kaldırma miktarını biraz azaltmış, %4 buğday kepeği ve %2.5 biracılık küspesi ise su kaldırma miktarını arttırmıştır. Yulaf kabuğu hamurun yoğurma süresini biraz arttırmış, buğday kepeği ve biracılık küspesi ise etkili olmamıştır. Kullanılan bütün besin lifleri ekmek hacmini azaltmış ve ekmek rengini koyulaştırmıştır. Yulaf kabuğu ekmek iç gözeneğini irileştirmiştir. Buğday kepeği ekmek yumuşaklığını azaltmış, yulaf kabuğu ise biraz yumuşatmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tülin Tamerler This is me

Publication Date October 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 5

Cite

APA Tamerler, T. . (1983). Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi. Gıda, 8(5).
AMA Tamerler T. Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi. The Journal of Food. October 1983;8(5).
Chicago Tamerler, Tülin. “Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması Ve Ekmek Niteliğine Etkisi”. Gıda 8, no. 5 (October 1983).
EndNote Tamerler T (October 1, 1983) Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi. Gıda 8 5
IEEE T. . Tamerler, “Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 8, no. 5, 1983.
ISNAD Tamerler, Tülin. “Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması Ve Ekmek Niteliğine Etkisi”. Gıda 8/5 (October 1983).
JAMA Tamerler T. Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Tamerler, Tülin. “Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması Ve Ekmek Niteliğine Etkisi”. Gıda, vol. 8, no. 5, 1983.
Vancouver Tamerler T. Ekmek Yapımında Bazı Besin Liflerinin Kullanılması ve Ekmek Niteliğine Etkisi. The Journal of Food. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/