BibTex RIS Cite

Effects of Natural Antioxidants on Human Health (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 3, - , 01.06.2000

Abstract

Free radicals and other reactive oxygen species are formed continuously in the human body during normal oxidative process, which causes several damages. Damage can not be completely prevented by endogenius human antioxidant defences. This article discusses the effects of free radicals, body's defence system and dietary antioxidant nutrients on human health.

Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri

Year 2000, Volume: 25 Issue: 3, - , 01.06.2000

Abstract

Serbest radikaller ve diğer reaktif oksijen türleri vücudun normal metabolizması sonucunda sürekli olarak oluşan ve dokulara zarar veren bileşiklerdir. Vücudun bu bileşiklere karşı geliştirdiği bazı savunma mekanizmaları serbest radikal zararına karşı çoğu kez yetersiz kal­maktadır. Bu makalede serbest radikallerin neden olduğu zararlanmalar, savunma mekanizmaları ve diyetle alınan antioksidan bileşiklerin in­san sağlığına etkileri incelenmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sedat Velioğlu This is me

Publication Date June 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 3

Cite

APA Velioğlu, S. . (2000). Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. Gıda, 25(3).
AMA Velioğlu S. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. The Journal of Food. June 2000;25(3).
Chicago Velioğlu, Sedat. “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”. Gıda 25, no. 3 (June 2000).
EndNote Velioğlu S (June 1, 2000) Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. Gıda 25 3
IEEE S. . Velioğlu, “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”, The Journal of Food, vol. 25, no. 3, 2000.
ISNAD Velioğlu, Sedat. “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”. Gıda 25/3 (June 2000).
JAMA Velioğlu S. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Velioğlu, Sedat. “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”. Gıda, vol. 25, no. 3, 2000.
Vancouver Velioğlu S. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. The Journal of Food. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/