BibTex RIS Cite

Chemical Composition of Chard, Purslane, Mallow and Spinach Consumed in Turkey (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 2, - , 01.04.1984

Abstract

Bu araştırmada; halkımız tarafından fazla miktarda tüketilen pazı, semizotu, ebegümeci ve ıspanak sebzelerinin bileşimi üzerinde çalışılmıştır. Bileşim tespiti için 10 adet pazı, 6 adet ebegümeci, 11 adet semizotu ve 6 adet ıspanak analize alınmıştır. Analizler her sebzede yaprak ve sapta ayrı ayrı yapılmıştır. Araştırma ile bileşimi önceden bilinmeyen ebegümeci sebzesinin önemli oranla besin öğesi içerdiği ortaya konmuştur. Ebegümecinde total katı madde araştırılan diğer sebzelere göre yüksek çıkmıştır. Demir içeriğinin yüksek olması ile tanınan ıspanakta demir mg/100 g olarak 8.88-11.58 olmasına karşın, ebegümecinde 5.56-15.76 olarak bulunmuştur. Bu nedenle ebegümeci diğer sebzeler gibi tüketilebilir ve kültüre alınarak yetiştirilmesi yarar sağlayabilecektir.   

Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar

Year 1984, Volume: 9 Issue: 2, - , 01.04.1984

Abstract

Bu araştırmada; halkımız tarafından fazla miktarda tüketilen pazı, semizotu, ebegümeci ve ıspanak sebzelerinin bileşimi üzerinde çalışılmıştır. Bileşim tespiti için 10 adet pazı, 6 adet ebegümeci, 11 adet semizotu ve 6 adet ıspanak analize alınmıştır. Analizler her sebzede yaprak ve sapta ayrı ayrı yapılmıştır. Araştırma ile bileşimi önceden bilinmeyen ebegümeci sebzesinin önemli oranla besin öğesi içerdiği ortaya konmuştur. Ebegümecinde total katı madde araştırılan diğer sebzelere göre yüksek çıkmıştır. Demir içeriğinin yüksek olması ile tanınan ıspanakta demir mg/100 g olarak 8.88-11.58 olmasına karşın, ebegümecinde 5.56-15.76 olarak bulunmuştur. Bu nedenle ebegümeci diğer sebzeler gibi tüketilebilir ve kültüre alınarak yetiştirilmesi yarar sağlayabilecektir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ömer L. Gürses This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date April 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 2

Cite

APA Gürses, Ö. L. ., & Artık, N. . (1984). Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 9(2).
AMA Gürses ÖL, Artık N. Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. April 1984;9(2).
Chicago Gürses, Ömer L., and Nevzat Artık. “Pazı, Ebegümeci, Semizotu Ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9, no. 2 (April 1984).
EndNote Gürses ÖL, Artık N (April 1, 1984) Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. Gıda 9 2
IEEE Ö. L. . Gürses and N. . Artık, “Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 9, no. 2, 1984.
ISNAD Gürses, Ömer L. - Artık, Nevzat. “Pazı, Ebegümeci, Semizotu Ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9/2 (April 1984).
JAMA Gürses ÖL, Artık N. Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Gürses, Ömer L. and Nevzat Artık. “Pazı, Ebegümeci, Semizotu Ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 9, no. 2, 1984.
Vancouver Gürses ÖL, Artık N. Pazı, Ebegümeci, Semizotu ve Ispanak Sebzelerinin Bileşimi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1984;9(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/