In t he fourth part of a review series on Turkish spices and flavourings, the 15 spices from various families, namely juniper, fenugreek, black cumin, bay laurel, mustard, Orthurus, caper, capsicum, mahaleb, myrtle, saffron, salep, sumac, hop and tarragon) were reviewed for their origins, compositions and uses. The 30 materials of secondary importance were also tabulated.
Türkiye’nin baharat ve çeşni materyali üzerindeki derleme dizisinin bu dördüncüsünde, çeşitli familyalardan 15 baharatın (ardıç, çemenotu, çörekotu, defne, hardal, karanfilkökü, kebere, kırmızıbiber, mahlep, mersin, safran, salep, sumak, şerbetçiotu ve tarhun) botanik orijini, bileşimi ve kullanımı gözden geçirilmiştir. İkinci önemli 30 materyal de çizelge halinde özetlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | October 1, 1990 |
Published in Issue | Year 1990 Volume: 15 Issue: 5 |