BibTex RIS Cite

Yersinia and Its Importance in Milk Technology (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 5, - , 01.10.1990

Abstract

Enterobacteriaceae familyasında yer alan Yersinia cinsine ait türler, enterotoksin üretebilme yeteneğinde olan ve sıcak kanlı hayvanlar ile insanların bağırsaklarından yaygın olarak izole edilen patojen bakterilerdir.Yersinia türleri, gıda kaynaklı patojenler olmaları yanı sıra buzdolabı koşullarında canlı kalma ve çoğalma özelliklerine de sahiptirler. Bu bakımdan gıda teknolojisinde, dolayısı ile süt endüstrisinde büyük bir öneme haizdirler (Stern ve ark. 1979).  

Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi

Year 1990, Volume: 15 Issue: 5, - , 01.10.1990

Abstract

Enterobacteriaceae familyasında yer alan Yersinia cinsine ait türler, enterotoksin üretebilme yeteneğinde olan ve sıcak kanlı hayvanlar ile insanların bağırsaklarından yaygın olarak izole edilen patojen bakterilerdir.Yersinia türleri, gıda kaynaklı patojenler olmaları yanı sıra buzdolabı koşullarında canlı kalma ve çoğalma özelliklerine de sahiptirler. Bu bakımdan gıda teknolojisinde, dolayısı ile süt endüstrisinde büyük bir öneme haizdirler (Stern ve ark. 1979).  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Necati Akbulut This is me

Özer Kınık This is me

Publication Date October 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 5

Cite

APA Akbulut, N. ., & Kınık, Ö. . (1990). Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. Gıda, 15(5).
AMA Akbulut N, Kınık Ö. Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. The Journal of Food. October 1990;15(5).
Chicago Akbulut, Necati, and Özer Kınık. “Yersinia Ve Süt Teknolojisindeki Önemi”. Gıda 15, no. 5 (October 1990).
EndNote Akbulut N, Kınık Ö (October 1, 1990) Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. Gıda 15 5
IEEE N. . Akbulut and Ö. . Kınık, “Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi”, The Journal of Food, vol. 15, no. 5, 1990.
ISNAD Akbulut, Necati - Kınık, Özer. “Yersinia Ve Süt Teknolojisindeki Önemi”. Gıda 15/5 (October 1990).
JAMA Akbulut N, Kınık Ö. Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Akbulut, Necati and Özer Kınık. “Yersinia Ve Süt Teknolojisindeki Önemi”. Gıda, vol. 15, no. 5, 1990.
Vancouver Akbulut N, Kınık Ö. Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. The Journal of Food. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/