BibTex RIS Cite

Effects of Growth REgulars on Pleurotus Sajor-Caju Mushroom Growing (in English)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 1, - , 01.02.2001

Abstract

This research was carried out to determine the effect of growth regulator application on yield and quality of Pleurotus sajor-caju mushrooms. NAA, IBA, GA3 and 2.4-D were used at 1.5 and 10 ppm doses after mycelium development. The highest biological yield as 87.45 % was obtained from 10 ppm NAA application. 5 ppm IBA also caused high biological yield as 84.17 % was obtained from 10 ppm NA> application. 5 ppm IBA also caused high biological yield as 84.17%. 2.4-D applications gave the lowest biological yield at 10 ppm dose as 40 17%. Quality parameters such as dry matter, carpofor weight and cap diameter were also evaluated in this research. IBA was found to be the best application within all treatment groups. While the highest dry matter (10.20 %) and carpofor weight (9.27 g) were obtained from K ppm IBA application, 5 ppm IBA gave the highest cap diameter as 9.72 cm.

Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 1, - , 01.02.2001

Abstract

Araştırma Pleurotus sajor-caju mantarının yetiştiriciliğinde büyümeyi düzenleyici kullanımının verim ve kaliteye etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Misel gelişme sonrası NAA, IBA GA3 ve 2,4-D, ortamlara 1,5 ve 10 ppm dozlarında ilave edilmiş, en yüksek biyolo­jik verim %87,45 ile 10 ppm'lik NAA uygulamasında ortaya çıkmış, bunu %84,17 ile 5 ve %83,12 ile 10 ppm'lik IBA uygulaması izlemiştir. Biyolojik verim bakımından en düşük değerler 2,4-D uygulamalarında görülmüş, en düşük değer ise %40,17 ile 10 ppm'lik 2,4-C uygulamasında tespit edilmiştir. Çalışmada uygulamaların kuru madde, karpofor ağırlığı, şapka çapı gibi kalite parametrelerine etkileri de incelenmiş en yüksek kuru madde miktarı (%10,20) ile karpofor ağırlığı (9,27 g) 10 ppm'lik IBA uygulamasında bulunurken, şapka çapı yönünden en yüksek değer 9,72 cm ile 5 ppm'lik IBA uygulamasında belirlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ertuğrul İlbay This is me

Publication Date February 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA İlbay, E. . (2001). Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce). Gıda, 26(1).
AMA İlbay E. Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce). The Journal of Food. February 2001;26(1).
Chicago İlbay, Ertuğrul. “Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce)”. Gıda 26, no. 1 (February 2001).
EndNote İlbay E (February 1, 2001) Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce). Gıda 26 1
IEEE E. . İlbay, “Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 26, no. 1, 2001.
ISNAD İlbay, Ertuğrul. “Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce)”. Gıda 26/1 (February 2001).
JAMA İlbay E. Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce). The Journal of Food. 2001;26.
MLA İlbay, Ertuğrul. “Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce)”. Gıda, vol. 26, no. 1, 2001.
Vancouver İlbay E. Pleurotus Sajor-Caju Mantarı Yetiştiriciliğinde Büyümeyi Düzenleyici Madde Kullanımının (İngilizce). The Journal of Food. 2001;26(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/