BibTex RIS Cite

Evaluation of Soybean Processing Methods (Turkish with English Abstract)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Aqueous Processing in a significant innovation in oil seed technology. Aqueous Processing refers to processing of oil seeds with water as the extracting solvent. Oil and protein can be removed simultaneously by dispersing the ground soya in water under suitably controlled conditions, into oil, solid and aqueous phases. In our further studies, production of oil and protein of the soybean and their uses in various areas will be studied.

Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Sulu yöntem, yağ içeren çekirdeklerin işlenmesinde belirgin bir yeniliktir. Bu yöntem yağlı çekirdeklerin çözücü olarak su kullanılarak işlenmesine denir. Yağ ve protein; bunları içeren çekirdeklerin toz haline getirilip uygun koşullarda su ile muamele edilerek yağ, katı ve sulu faza ayrıştırılması ile elde edilir. İlerideki çalışmalarımızda sulu yöntemle soya fasülyesinden yağ ve protein üretimi ile soya proteinin değişik alanlarda kullanımı olanakları üzerinde çalışılacaktır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Levent Bayındırlı This is me

Suat Ungan This is me

Publication Date October 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 5

Cite

APA Bayındırlı, A. L. ., & Ungan, S. . (1984). Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. Gıda, 9(5).
AMA Bayındırlı AL, Ungan S. Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. The Journal of Food. October 1984;9(5).
Chicago Bayındırlı, A. Levent, and Suat Ungan. “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”. Gıda 9, no. 5 (October 1984).
EndNote Bayındırlı AL, Ungan S (October 1, 1984) Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. Gıda 9 5
IEEE A. L. . Bayındırlı and S. . Ungan, “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”, The Journal of Food, vol. 9, no. 5, 1984.
ISNAD Bayındırlı, A. Levent - Ungan, Suat. “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”. Gıda 9/5 (October 1984).
JAMA Bayındırlı AL, Ungan S. Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Bayındırlı, A. Levent and Suat Ungan. “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”. Gıda, vol. 9, no. 5, 1984.
Vancouver Bayındırlı AL, Ungan S. Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/