BibTex RIS Cite

Effect of Frying Process on Acidity and Peroxide Number of Oil (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Çalışmada, rafine ayçiçek yağı patates kızartılmasında kullanılmıştır. Kızartma işlemi birer hafta ara ile 6 kez uygulanmış, paralel numuneler açık ve koyu renk ambalajlar içinde, oda ve buzdolabı sıcaklığında bekletilerek; kızartmanın, ışık ve ortam sıcaklığının yağın asit ve peroksit sayısı üzerine etkileri gözlenmiştir. Birinci kızartmanın sonunda peroksit sayısı 9 me O2/kg yağ sınırının üzerine çıkmış ve dördüncü kızartmanın sonundan itibaren deneme süresinin sonuna kadar azalma göstermiştir. Peroksit sayısının yükselme ve azalmasında ışık ve ortam sıcaklığının belirgin etkisi gözlenmemiştir. Deneme süresinde numunelerin asit sayısında önemli bir değişme gözlenmemiş ve asit sayısı %0.2 değeri ile Gıda Maddeleri Tüzüğümüzün 134. Maddesinin b bendinde belirtilen sınırın altında bulunmuştur.   

Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi

Year 1984, Volume: 9 Issue: 5, - , 01.10.1984

Abstract

Çalışmada, rafine ayçiçek yağı patates kızartılmasında kullanılmıştır. Kızartma işlemi birer hafta ara ile 6 kez uygulanmış, paralel numuneler açık ve koyu renk ambalajlar içinde, oda ve buzdolabı sıcaklığında bekletilerek; kızartmanın, ışık ve ortam sıcaklığının yağın asit ve peroksit sayısı üzerine etkileri gözlenmiştir. Birinci kızartmanın sonunda peroksit sayısı 9 me O2/kg yağ sınırının üzerine çıkmış ve dördüncü kızartmanın sonundan itibaren deneme süresinin sonuna kadar azalma göstermiştir. Peroksit sayısının yükselme ve azalmasında ışık ve ortam sıcaklığının belirgin etkisi gözlenmemiştir. Deneme süresinde numunelerin asit sayısında önemli bir değişme gözlenmemiş ve asit sayısı %0.2 değeri ile Gıda Maddeleri Tüzüğümüzün 134. Maddesinin b bendinde belirtilen sınırın altında bulunmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Publication Date October 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 5

Cite

APA Oysun, G. . (1984). Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. Gıda, 9(5).
AMA Oysun G. Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. The Journal of Food. October 1984;9(5).
Chicago Oysun, Gülderen. “Kızartma İşleminin Yağın Asit Ve Peroksit Sayısına Etkisi”. Gıda 9, no. 5 (October 1984).
EndNote Oysun G (October 1, 1984) Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. Gıda 9 5
IEEE G. . Oysun, “Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi”, The Journal of Food, vol. 9, no. 5, 1984.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Kızartma İşleminin Yağın Asit Ve Peroksit Sayısına Etkisi”. Gıda 9/5 (October 1984).
JAMA Oysun G. Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Oysun, Gülderen. “Kızartma İşleminin Yağın Asit Ve Peroksit Sayısına Etkisi”. Gıda, vol. 9, no. 5, 1984.
Vancouver Oysun G. Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. The Journal of Food. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/