BibTex RIS Cite

Wine Factory, Hygiene of Wine and Hygiene Controls (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 4, - , 01.08.1985

Abstract

Şarap da diğer içilen besinler olan süt, bira, meyve suyu ve nihayet yapay içecekler gibi hazırlanmalı, pazarlanmalı ve tüketiciye sunulmalıdır. Alkol ve asit içeriği nedeniyle şarap bir dereceye kadar oto-konservatif ve aynı zamanda zayıf bir bakterisittir. Bu durum şarabın temiz ve emin olarak içilebilen bir besin olduğu izlenimini verirse de, gerçekte şarap kontaminasyonlara açıktır. Çünkü şarap şarapçılıkta kullanılan kaplar ve çeşitli materyal tarafından taşınan mikroorganizmaların kontamine olabilir ve şarap kaplarında enfeksiyon sonucu epidemiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle şarap fabrikalarında hijyenik kontrole gereken önem verilmelidir.

Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu

Year 1985, Volume: 10 Issue: 4, - , 01.08.1985

Abstract

Şarap da diğer içilen besinler olan süt, bira, meyve suyu ve nihayet yapay içecekler gibi hazırlanmalı, pazarlanmalı ve tüketiciye sunulmalıdır. Alkol ve asit içeriği nedeniyle şarap bir dereceye kadar oto-konservatif ve aynı zamanda zayıf bir bakterisittir. Bu durum şarabın temiz ve emin olarak içilebilen bir besin olduğu izlenimini verirse de, gerçekte şarap kontaminasyonlara açıktır. Çünkü şarap şarapçılıkta kullanılan kaplar ve çeşitli materyal tarafından taşınan mikroorganizmaların kontamine olabilir ve şarap kaplarında enfeksiyon sonucu epidemiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle şarap fabrikalarında hijyenik kontrole gereken önem verilmelidir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Hilmi Pamir This is me

Publication Date August 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 4

Cite

APA Pamir, M. H. . (1985). Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. Gıda, 10(4).
AMA Pamir MH. Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. The Journal of Food. August 1985;10(4).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Şarap Fabrikasının Ve Şarabın Hijyeni Ve Hijyenik Kontrolu”. Gıda 10, no. 4 (August 1985).
EndNote Pamir MH (August 1, 1985) Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. Gıda 10 4
IEEE M. H. . Pamir, “Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu”, The Journal of Food, vol. 10, no. 4, 1985.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Şarap Fabrikasının Ve Şarabın Hijyeni Ve Hijyenik Kontrolu”. Gıda 10/4 (August 1985).
JAMA Pamir MH. Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Şarap Fabrikasının Ve Şarabın Hijyeni Ve Hijyenik Kontrolu”. Gıda, vol. 10, no. 4, 1985.
Vancouver Pamir MH. Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. The Journal of Food. 1985;10(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/