BibTex RIS Cite

Histological Investigation on the Effects of Feding with a Diet Containing Red Hot Pepper on the Liver and Gallbladder (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

This study was done on the commercial layers (lsobrown) by adding red hot pepper with 1 % rate into their diet from one day old. Vacuolation in hepatocytes and widening in sinusoids at the end of the first and the second month in the experimental groups. At the end of the first month distension of hepatocytes, infiltration of lymphocyle in parenchyma of liver and around ducts were determined in the experimental group. At the end of the third, fourth and fifth months it was found out that there were similar properties in relation to the histological features of liver between the control and experimental groups. it was also determined that the villus like extension of the mucosa of the experimental groups developed much more than that of the control groups. 

Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Çalışma bir günlükten itibaren rasyonlarına %1 oranında kırmızı acı biber ilave edilen yumurtacı karakterde lsobrown ırkı civcivlerle yapıldı. Birinci ve ikinci deneme gruplarında hepatositlerde vakuoller ve sinusoidlerde genişleme gözlendi. Birinci deneme grubunda hepatositlerde şişme, safra kanalları çevresinde, karaciğer parenşimi içinde lenfosit inflitrasyonları saptandı. Üç, dört ve beşinci kesim deneme gruplarının kontrol grupları ile benzer özellikler gösterdiği belirlendi. Safra kesesi mukozasının villus benzeri uzantılarının deneme gruplarında kontrol gruplarına göre çok fazla geliştiği tespit edildi.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nesrin Özfiliz This is me

Berrin Zık This is me

Kornan Altunbaş This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 3

Cite

APA Özfiliz, N. ., Zık, B. ., & Altunbaş, K. . (2002). Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi. Gıda, 27(3).
AMA Özfiliz N, Zık B, Altunbaş K. Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi. The Journal of Food. June 2002;27(3).
Chicago Özfiliz, Nesrin, Berrin Zık, and Kornan Altunbaş. “Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer Ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi”. Gıda 27, no. 3 (June 2002).
EndNote Özfiliz N, Zık B, Altunbaş K (June 1, 2002) Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi. Gıda 27 3
IEEE N. . Özfiliz, B. . Zık, and K. . Altunbaş, “Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, 2002.
ISNAD Özfiliz, Nesrin et al. “Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer Ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi”. Gıda 27/3 (June 2002).
JAMA Özfiliz N, Zık B, Altunbaş K. Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Özfiliz, Nesrin et al. “Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer Ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002.
Vancouver Özfiliz N, Zık B, Altunbaş K. Tavuklarda Kırmızı Acı Biberli Rasyonla Beslemenin Karaciğer ve Safra Kesesi Üzerine Etkisinin Histolojik Yönden İncelenmesi. The Journal of Food. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/