BibTex RIS Cite

Determination of Physical, Chemical and Technological Properties of Wheat and Triticale Varieties Improved by C.U.Z.F. Field Crops Department and Commercial Varieties Grown Commonly in Çukurova Region (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 3, - , 01.06.2003

Abstract

In this study the physical, chemical and technological properties of four wheat and one triticale varieties improved by C.U. Agricultural Faculty Field Crops Department and three commercial varieties grown commonly in Çukurova region were examined. According to the results, physical properties of Ures Bow's variety are similar and/or better than commercial varieties of Adana 99, Panda and Golia. It was found that the concentrations of protein and gluten in Ures Bow's variety and commercial varieties are similar but the gluten index of Ures Bow's is better than Panda and Gotia varieties. The values of farinograph and extensograph of Ures Bow's variety are better compared to other varieties.   

Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 3, - , 01.06.2003

Abstract

Bu çalışmada Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından geliştirilen bazı buğday ve tritikale çeşit ve hat­larının yanı sıra halen bölgemizde yaygın bir biçimde ekimi yapılan üç farklı ticari çeşidin fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri incelenmiş­tir. Analizi yapılan ıslah çeşitlerinden Ures Bow's in fiziksel özellikler bakımından ticari çeşitler olan Adana 99, Panda ve Golia buğdaylarına göre benzer ya da daha üstün olduğu, adı geçen ıslah çeşidinin ham protein ve glüten içeriği ile sedimantasyon değerinin ticari örneklerle yak­laşık aynı ancak glüten indeks değerinin daha iyi sonuçlar gösterdiği, farinogram ve ekstensogram değerleri bakımından ise Ures Bow's çeşi­dinin diğer çeşitlere göre daha üstün niteliklere sahip olduğu belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Sertaç Özer This is me

Hakan Özkan This is me

Osman Kola This is me

Cemal Kaya This is me

Publication Date June 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 3

Cite

APA Özer, M. S. ., Özkan, H. ., Kola, O. ., Kaya, C. . (2003). Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Gıda, 28(3).
AMA Özer MS, Özkan H, Kola O, Kaya C. Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. June 2003;28(3).
Chicago Özer, M. Sertaç, Hakan Özkan, Osman Kola, and Cemal Kaya. “Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Ve Tritikale Çeşit Ve Hatları Ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 28, no. 3 (June 2003).
EndNote Özer MS, Özkan H, Kola O, Kaya C (June 1, 2003) Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Gıda 28 3
IEEE M. S. . Özer, H. . Özkan, O. . Kola, and C. . Kaya, “Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 3, 2003.
ISNAD Özer, M. Sertaç et al. “Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Ve Tritikale Çeşit Ve Hatları Ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 28/3 (June 2003).
JAMA Özer MS, Özkan H, Kola O, Kaya C. Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Özer, M. Sertaç et al. “Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Ve Tritikale Çeşit Ve Hatları Ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 28, no. 3, 2003.
Vancouver Özer MS, Özkan H, Kola O, Kaya C. Ç.Ü.Z.F. Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday ve Tritikale Çeşit ve Hatları ile Bölgemiz Çiftliklerinde Üretilen Ticari Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2003;28(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/