BibTex RIS Cite

A Review of the Dietary Fiber Methodology II- Enzymatic Methods (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 3, - , 01.06.1994

Abstract

Currently, dietary fiber methodology can be categorized as enzymatic-gravimetric and enzymatic-chemical. The latter can be further classified into enzymatic-colorimetric, enzymatic-high performance liquid chromatography (HPLC), and enzymatic-gas liquid chromatography (GLC) methods. At present, enzymatic-gravimetrik methods are most widely used for the determination of dietary fiber.

Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler

Year 1994, Volume: 19 Issue: 3, - , 01.06.1994

Abstract

Günümüzde diyet lifi tayin metodolojisi enzimatik-gravimetrik ve enzimatik-kimyasal olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. Bunlardan enzimatik-kimyasal yöntemler tekrar enzimatik-kolorimetrik, enzimatik-yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (High pressure liquid chromatography; HPLC) ve enzimatik-gaz sıvı kromatografisi (Gas-liquid chromatography, GLC) olarak sınıflandırılabilir. Halen diyet lifi tayininde en yaygın olarak tercih edilen yöntemler enzimatik-gravimetrik yöntemlerdir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Dilek Boyacıoğlu This is me

M. Hikmet Boyacıoğlu This is me

Publication Date June 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 3

Cite

APA Boyacıoğlu, D. ., & Boyacıoğlu, M. H. . (1994). Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. Gıda, 19(3).
AMA Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. The Journal of Food. June 1994;19(3).
Chicago Boyacıoğlu, Dilek, and M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”. Gıda 19, no. 3 (June 1994).
EndNote Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH (June 1, 1994) Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. Gıda 19 3
IEEE D. . Boyacıoğlu and M. H. . Boyacıoğlu, “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”, The Journal of Food, vol. 19, no. 3, 1994.
ISNAD Boyacıoğlu, Dilek - Boyacıoğlu, M. Hikmet. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”. Gıda 19/3 (June 1994).
JAMA Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Boyacıoğlu, Dilek and M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”. Gıda, vol. 19, no. 3, 1994.
Vancouver Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. The Journal of Food. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/