The Relation of Essential of Amino Acids in Cow’s Milk and Whey Proteins with the Brain Function, Psychiatric Illness and Technological Parameters Used in Dairies (Turkish with English Abstract)
Essential amino acids existing in milk proteins significantly contributes the brain and central nervous system besides other function. Also these amino acids are involved in psychiatric illness.
Bülbüller, N Akkuş, A, ilhan, S. Baysal, F, Özercan, l Aygen, E. Kırkıl, C. 2003. Ulus TrvmaD. 9(2). 90.
Ceyhun E. 2002.Serotonin ve psikiyatrik Bozukluklar. AltaVista.com.
Coşkun H. 1998. lsıtmanın sütün özelliklerine etkisi. içme Sütü. EditörProf. Dr. Mehmet Demirci.Tekirdag 5:158-168.
Çaglar A. Türkoglu H, Ceylan, G, Dayısoylu S. 1998. Isıl işlemin süt proteinlerine etkisi. içme Sütü.Editör.Mehmet Demir— ci Tekirdag 3:185- 1194.
Halkman HBD. 2000. lşınlamanın gıda bileşenleri üzerine etkisi TAEK Ankara Nukleer Tarım ve Hayvancılık Araş. Merk. Ankara.
Mendia C. Ibanez, FC, Torre, P. Barcina Y., 2000. Effect of pasteurization and useof native starter culture on proteolysis in a ewe's—milk cheese.Food Control 11:195-200. '
Mırsal H, Kalyoncu A, Pektaş Ö. 2002. Sağlığın belkemiği: D vitamini.13(4):320-324.
Morales FJ, Ftomero. C. Jimenez-Perez S., 1996. Evaluation ot heat-induced changes in Spanish commercial milkzhydroxy- methylfuıtural and available Iysine content.
International Journal of Food Science & Technology. 31 ;5,41 1.
Oysun G. 1987.Süt Kimyası ve Biyokimyası. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fak.Yay.Ders Kit.
Özcan T, Erbil F.. Kurdal, E. 1998. Içme sütüne işleme ve depolama sırasında sütün bileşiminde oluşan değişmeler. .içme Sütü.Editör.Mehmet Demirci.Tekirdağ s:169- 177.
Robert, az. 1981. Effect of Heat-Treating and Storing Milk on Farms Prior to converting into Cottage cheese and Ouary.
Yetişmeyen A. 1995. Süt Teknoiojisi.A.Ü.Ziraat Fak.. Süt Teknolojisi Böl. Ankara.
İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri
Esansiyel amino asitlerin tamamını farklı dozlarda içeren inek sütü proteinindeki amino asitler ,diğer görevlerinin yanında insan beyninin fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli görevler üstlenmekte ve bunlardan bir tanesi de psikiyatrik hastalıklar arasındaki ilişki olmaktadır.
Bülbüller, N Akkuş, A, ilhan, S. Baysal, F, Özercan, l Aygen, E. Kırkıl, C. 2003. Ulus TrvmaD. 9(2). 90.
Ceyhun E. 2002.Serotonin ve psikiyatrik Bozukluklar. AltaVista.com.
Coşkun H. 1998. lsıtmanın sütün özelliklerine etkisi. içme Sütü. EditörProf. Dr. Mehmet Demirci.Tekirdag 5:158-168.
Çaglar A. Türkoglu H, Ceylan, G, Dayısoylu S. 1998. Isıl işlemin süt proteinlerine etkisi. içme Sütü.Editör.Mehmet Demir— ci Tekirdag 3:185- 1194.
Halkman HBD. 2000. lşınlamanın gıda bileşenleri üzerine etkisi TAEK Ankara Nukleer Tarım ve Hayvancılık Araş. Merk. Ankara.
Mendia C. Ibanez, FC, Torre, P. Barcina Y., 2000. Effect of pasteurization and useof native starter culture on proteolysis in a ewe's—milk cheese.Food Control 11:195-200. '
Mırsal H, Kalyoncu A, Pektaş Ö. 2002. Sağlığın belkemiği: D vitamini.13(4):320-324.
Morales FJ, Ftomero. C. Jimenez-Perez S., 1996. Evaluation ot heat-induced changes in Spanish commercial milkzhydroxy- methylfuıtural and available Iysine content.
International Journal of Food Science & Technology. 31 ;5,41 1.
Oysun G. 1987.Süt Kimyası ve Biyokimyası. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fak.Yay.Ders Kit.
Özcan T, Erbil F.. Kurdal, E. 1998. Içme sütüne işleme ve depolama sırasında sütün bileşiminde oluşan değişmeler. .içme Sütü.Editör.Mehmet Demirci.Tekirdağ s:169- 177.
Robert, az. 1981. Effect of Heat-Treating and Storing Milk on Farms Prior to converting into Cottage cheese and Ouary.
Kavas, G. ., & Kınık, Ö. . (2005). İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. Gıda, 30(3).
AMA
Kavas G, Kınık Ö. İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. The Journal of Food. June 2005;30(3).
Chicago
Kavas, Gökhan, and Özer Kınık. “İnek Sütü Ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar Ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”. Gıda 30, no. 3 (June 2005).
EndNote
Kavas G, Kınık Ö (June 1, 2005) İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. Gıda 30 3
IEEE
G. . Kavas and Ö. . Kınık, “İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”, The Journal of Food, vol. 30, no. 3, 2005.
ISNAD
Kavas, Gökhan - Kınık, Özer. “İnek Sütü Ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar Ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”. Gıda 30/3 (June 2005).
JAMA
Kavas G, Kınık Ö. İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. The Journal of Food. 2005;30.
MLA
Kavas, Gökhan and Özer Kınık. “İnek Sütü Ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar Ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”. Gıda, vol. 30, no. 3, 2005.
Vancouver
Kavas G, Kınık Ö. İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. The Journal of Food. 2005;30(3).