BibTex RIS Cite

The Relation of Essential of Amino Acids in Cow’s Milk and Whey Proteins with the Brain Function, Psychiatric Illness and Technological Parameters Used in Dairies (Turkish with English Abstract)

Year 2005, Volume: 30 Issue: 3, - , 01.06.2005

Abstract

Essential amino acids existing in milk proteins significantly contributes the brain and central nervous system besides other function. Also these amino acids are involved in psychiatric illness.

References

  • Anonim,1998. http:.f/wwwpopulermedikal.coszizotrenitedavi.htm
  • Anonim,1999. http:/Iwwwbiyokimya.8m.netı'serotonin.html
  • Anonim. 2001. http:/[www.nefa.com.trlamino_asitler_hakkinda.html
  • Anonim, 2002a. http: wwwgeocities.com/biyolojikpsikiyatrilsol27.html
  • Anonim 2002b. http:/lwww. annebebek. corn/ablanne _sutu.asp?doc=12
  • Anonim, 2003. http I'I'www doktorhan. com/osalgs/gb1 .html
  • Bülbüller, N Akkuş, A, ilhan, S. Baysal, F, Özercan, l Aygen, E. Kırkıl, C. 2003. Ulus TrvmaD. 9(2). 90.
  • Ceyhun E. 2002.Serotonin ve psikiyatrik Bozukluklar. AltaVista.com.
  • Coşkun H. 1998. lsıtmanın sütün özelliklerine etkisi. içme Sütü. EditörProf. Dr. Mehmet Demirci.Tekirdag 5:158-168.
  • Çaglar A. Türkoglu H, Ceylan, G, Dayısoylu S. 1998. Isıl işlemin süt proteinlerine etkisi. içme Sütü.Editör.Mehmet Demir— ci Tekirdag 3:185- 1194.
  • Halkman HBD. 2000. lşınlamanın gıda bileşenleri üzerine etkisi TAEK Ankara Nukleer Tarım ve Hayvancılık Araş. Merk. Ankara.
  • Mendia C. Ibanez, FC, Torre, P. Barcina Y., 2000. Effect of pasteurization and useof native starter culture on proteolysis in a ewe's—milk cheese.Food Control 11:195-200. '
  • Mırsal H, Kalyoncu A, Pektaş Ö. 2002. Sağlığın belkemiği: D vitamini.13(4):320-324.
  • Morales FJ, Ftomero. C. Jimenez-Perez S., 1996. Evaluation ot heat-induced changes in Spanish commercial milkzhydroxy- methylfuıtural and available Iysine content.
  • International Journal of Food Science & Technology. 31 ;5,41 1.
  • Oysun G. 1987.Süt Kimyası ve Biyokimyası. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fak.Yay.Ders Kit.
  • Özcan T, Erbil F.. Kurdal, E. 1998. Içme sütüne işleme ve depolama sırasında sütün bileşiminde oluşan değişmeler. .içme Sütü.Editör.Mehmet Demirci.Tekirdağ s:169- 177.
  • Robert, az. 1981. Effect of Heat-Treating and Storing Milk on Farms Prior to converting into Cottage cheese and Ouary.
  • http:ı'ı'www.rhodiadairycom/marschall/proceed/pdf/81-40.pdf
  • Yetişmeyen A. 1995. Süt Teknoiojisi.A.Ü.Ziraat Fak.. Süt Teknolojisi Böl. Ankara.

İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri

Year 2005, Volume: 30 Issue: 3, - , 01.06.2005

Abstract

Esansiyel amino asitlerin tamamını farklı dozlarda içeren inek sütü proteinindeki amino asitler ,diğer görevlerinin yanında insan beyninin fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli görevler üstlenmekte ve bunlardan bir tanesi de psikiyatrik hastalıklar arasındaki ilişki olmaktadır.

References

  • Anonim,1998. http:.f/wwwpopulermedikal.coszizotrenitedavi.htm
  • Anonim,1999. http:/Iwwwbiyokimya.8m.netı'serotonin.html
  • Anonim. 2001. http:/[www.nefa.com.trlamino_asitler_hakkinda.html
  • Anonim, 2002a. http: wwwgeocities.com/biyolojikpsikiyatrilsol27.html
  • Anonim 2002b. http:/lwww. annebebek. corn/ablanne _sutu.asp?doc=12
  • Anonim, 2003. http I'I'www doktorhan. com/osalgs/gb1 .html
  • Bülbüller, N Akkuş, A, ilhan, S. Baysal, F, Özercan, l Aygen, E. Kırkıl, C. 2003. Ulus TrvmaD. 9(2). 90.
  • Ceyhun E. 2002.Serotonin ve psikiyatrik Bozukluklar. AltaVista.com.
  • Coşkun H. 1998. lsıtmanın sütün özelliklerine etkisi. içme Sütü. EditörProf. Dr. Mehmet Demirci.Tekirdag 5:158-168.
  • Çaglar A. Türkoglu H, Ceylan, G, Dayısoylu S. 1998. Isıl işlemin süt proteinlerine etkisi. içme Sütü.Editör.Mehmet Demir— ci Tekirdag 3:185- 1194.
  • Halkman HBD. 2000. lşınlamanın gıda bileşenleri üzerine etkisi TAEK Ankara Nukleer Tarım ve Hayvancılık Araş. Merk. Ankara.
  • Mendia C. Ibanez, FC, Torre, P. Barcina Y., 2000. Effect of pasteurization and useof native starter culture on proteolysis in a ewe's—milk cheese.Food Control 11:195-200. '
  • Mırsal H, Kalyoncu A, Pektaş Ö. 2002. Sağlığın belkemiği: D vitamini.13(4):320-324.
  • Morales FJ, Ftomero. C. Jimenez-Perez S., 1996. Evaluation ot heat-induced changes in Spanish commercial milkzhydroxy- methylfuıtural and available Iysine content.
  • International Journal of Food Science & Technology. 31 ;5,41 1.
  • Oysun G. 1987.Süt Kimyası ve Biyokimyası. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fak.Yay.Ders Kit.
  • Özcan T, Erbil F.. Kurdal, E. 1998. Içme sütüne işleme ve depolama sırasında sütün bileşiminde oluşan değişmeler. .içme Sütü.Editör.Mehmet Demirci.Tekirdağ s:169- 177.
  • Robert, az. 1981. Effect of Heat-Treating and Storing Milk on Farms Prior to converting into Cottage cheese and Ouary.
  • http:ı'ı'www.rhodiadairycom/marschall/proceed/pdf/81-40.pdf
  • Yetişmeyen A. 1995. Süt Teknoiojisi.A.Ü.Ziraat Fak.. Süt Teknolojisi Böl. Ankara.
There are 20 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gökhan Kavas This is me

Özer Kınık This is me

Publication Date June 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 30 Issue: 3

Cite

APA Kavas, G. ., & Kınık, Ö. . (2005). İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. Gıda, 30(3).
AMA Kavas G, Kınık Ö. İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. The Journal of Food. June 2005;30(3).
Chicago Kavas, Gökhan, and Özer Kınık. “İnek Sütü Ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar Ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”. Gıda 30, no. 3 (June 2005).
EndNote Kavas G, Kınık Ö (June 1, 2005) İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. Gıda 30 3
IEEE G. . Kavas and Ö. . Kınık, “İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”, The Journal of Food, vol. 30, no. 3, 2005.
ISNAD Kavas, Gökhan - Kınık, Özer. “İnek Sütü Ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar Ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”. Gıda 30/3 (June 2005).
JAMA Kavas G, Kınık Ö. İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. The Journal of Food. 2005;30.
MLA Kavas, Gökhan and Özer Kınık. “İnek Sütü Ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar Ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri”. Gıda, vol. 30, no. 3, 2005.
Vancouver Kavas G, Kınık Ö. İnek Sütü ve Peynir Suyu Proteinindeki Esansiyel Amino Asitlerin Beyin Fonksiyonları, Psikiyatrik Hastalıklar ve Süte Uygulanan Teknolojik Parametrelerle Olan İlişkileri. The Journal of Food. 2005;30(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/