BibTex RIS Cite

Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 109 - 129, 01.01.2016

Abstract

Teknolojik ve bilimsel gelişmelerle insan yaşamı kolaylaşmış, yaşam tarzı değişmiş ve buna paralel olarakta birçok olumsuzluklar ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi de yanlış beslenmedir. Sağlığımız için doğal besinlerin tüketilmesi çok önemlidir. Bu besinlerden birisi de çerez gıdalardır. Gün geçtikçe daha çok tüketilmeye başlayan çerezler antioksidan ve fenolik madde gibi birçok yararlı bileşik içermektedir. Bu bileşiklerin vücudumuzda biyolojik düzenleyici rolleri, koruyucu ve besleyici özellikleri vardır. Antioksidan maddeleri içeren gıdalar, insanları reaktif oksijen ve nitrojen türleri gibi serbest radikallerin neden oldukları oksidatif zararlara karşı korumaktadırlar. Antioksidan bileşenlerin en önemli kaynakları bitkisel kaynaklı doğal besin maddeleridir. Bu besinlerden alınan antioksidanlar daha çok fitokimyasal antioksidanlar olarak bilinirler. Gıdalarda doğal olarak var olan antioksidan ve fenolik maddeler; serbest radikal bağlayıcılar, indirgen ajanlar, metal şelatlayıcılar veya singlet oksijen tutucu mekanizmalar yoluyla antioksidan etkilerini gösterirler ve metabolizmaya olumlu şekilde etki ederler.Bu derlemenin amacı; antioksidan ve fenolik maddelerin beslenmedeki önemini anlamak ve antioksidan- fenolik madde içerikli çerezleri belirlemektir.

Located In Antioxidant Nutrition And Phenolic Subtances Containing Cookies

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 109 - 129, 01.01.2016

Abstract

Human life is easier with the development of technological and scientific. That lifestyle has changed and many have emerged from negativity. One of them is the wrong diet. Natural nutrients are consumed, it is very important for our health. Snack foods is one of these nutrients. More and more beginning to be consumed cookies like antioxidants and contains many useful compounds phenolic substances. These compounds have protective and nourishing properties for our bodies.Food containing antioxidant ingredients, such as reactive oxygen and nitrogen species people free radicals cause oxidative damage protects against. Plant derived antioxidant components are the most important sources of natural nutrients. This more antioxidants from nutrients, phytochemicals are known as antioxidants. There are antioxidants in foods naturally and phenolic substances; free radical chelating agents, reduced connectors, metal or singlet oxygen holder shows the effects of antioxidants through mechanisms and the metobolism in a positive way.The purpose of this review; Antioxidant and phenolic substances to determine the importance of nutrition. Antioxidant and phenolic substances containing cookies.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA67SK99KF
Journal Section Articles
Authors

Nuri Güleşci

İmdat Aygül This is me

Publication Date January 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Güleşci, N., & Aygül, İ. (2016). Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 5(1), 109-129.
AMA Güleşci N, Aygül İ. Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi. January 2016;5(1):109-129.
Chicago Güleşci, Nuri, and İmdat Aygül. “Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler”. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 5, no. 1 (January 2016): 109-29.
EndNote Güleşci N, Aygül İ (January 1, 2016) Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 5 1 109–129.
IEEE N. Güleşci and İ. Aygül, “Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler”, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 1, pp. 109–129, 2016.
ISNAD Güleşci, Nuri - Aygül, İmdat. “Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler”. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 5/1 (January 2016), 109-129.
JAMA Güleşci N, Aygül İ. Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi. 2016;5:109–129.
MLA Güleşci, Nuri and İmdat Aygül. “Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler”. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 1, 2016, pp. 109-2.
Vancouver Güleşci N, Aygül İ. Beslenmede Yer Alan Antioksidan Ve Fenolik Madde İçerikli Çerezler. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi. 2016;5(1):109-2.