This work was achieved to determine the nutritional value total protein, crude fiber, phenolic compounds, total carbohydrate, ash, dry matter, moisture content and pH of four oyster mushrooms species namely; P. ostreatus grey , P. ostreatus white , P. cornucopiae var. citrinopileatus yellow and P. salmoneostramineus pink , were investigated on three agro-substrates mixtures; S1 wheat straw , S2 70% wheat straw, 20% saw- dust and 10% date palm fiber and S3 50% wheat straw, 30% sawdust and 20% date palm fiber media. The variety of oyster mushroom showed significant P
B u çalışmada dört istridye mantar türünün besin değeri total protein, ham selüloz, fenolik bileşikler, toplam karbohidrat, kül, kuru madde, nem içeriği ve pH belirlenmiştir. P. ostreatus gri , P. ostreatus beyaz , P. cornucopiae var. citrinopileatus sarı ve P. salmoneostramineus pembe , mantar türleri üç tarımsal karışımda S1 buğday samanı , S2 %70 buğday samanı, %20 talaş ve %10 hurma lifi ve S3 %50 buğday samanı, %30 talaş ve %20 hurma lifi incelenmiştir. İstiridye mantarlarının çeşitli katkı maddeleriyle besin değerinin önemli p
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 45 Issue: 1 |
HACETTEPE JOURNAL OF BIOLOGY AND CHEMİSTRY
Copyright © Hacettepe University Faculty of Science