COVID-19, solunum yolu belirtileri (ateş, öksürük, nefes darlığı) ile ortaya çıkan ciddi hastalıklara neden olan ve tüm Dünya’yı benzeri görülmemiş bir tehdit ile karşı karşıya bırakan bir virüstür. Gıda tedarik zincirinde sürekliliğin sağlanabilmesi, gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi ve gıdanın bulunabilirliğine dair tüketici güveninin korunması için tüm çalışanların sağlıklı ve güvenli tutulması oldukça önemlidir. Bu nedenle; gıda sektöründe COVID-19’a karşı ön koşul programlarının oluşturulması zorunluluk haline gelmiştir. Bu derlemede, güvenilir gıda üretimi için gıda sektöründe COVID-19’a karşı alınması tavsiye edilen önlemler ele alınmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Food Engineering |
Journal Section | Review Articles |
Authors | |
Publication Date | December 25, 2020 |
Submission Date | April 26, 2020 |
Acceptance Date | September 24, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 5 Issue: 3 |