BibTex RIS Cite

Entrepreneur Organizational Culture and Intrapreneurship Levels of the Personnel: A Field Study

Year 2003, Volume: 21 Issue: 1, 169 - 188, 01.06.2003

Abstract

This study aimed at examining the influence of “entrepreneur organizational culture” on the “intrapreneurship levels of the personnel”. With this aim in mind a comparative field study was conducted in Registrar’s Offices of Middle East Technical University and Hacettepe University. Findings from the empirical study verified the major hypothesis of the study and exhibited a strong correlation between the entrepreneur organizational culture and the intrapreneurship of the personnel. Thus, it can be alleged that by developing the entrepreneurship traits of the organizational culture primarily, organizations will have a greater chance to have a more creative and innovative workforce.

GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA

Year 2003, Volume: 21 Issue: 1, 169 - 188, 01.06.2003

Abstract

Bu çalışmada, “girişimci örgütsel kültürün”, “çalışanların iç girişimcilik özelliklerine” etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın amacına uygun olarak Hacettepe Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi birimlerinde karşılaştırmalı bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Ampirik çalışmadan elde edilen bulgular çalışmanın temel hipotezini doğrulamış ve girişimci örgüt kültürü ve örgüt personelinin iç girişimcilik özellikleri arasında güçlü bir korelasyon saptanmıştır. Araştırma sonuçları, öncelikle örgütsel kültürün girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesi sayesinde daha yaratıcı ve yenilikçi bir işgücünün yaratılabileceğini göstermektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Dr. Mustafa Kemal Öktem This is me

Doç. Dr. Doğan N. Leblebici This is me

Doç. Dr. Mahmut Arslan This is me

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılıç This is me

Dr. Mehmet Devrim Aydın This is me

Publication Date June 1, 2003
Submission Date January 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 21 Issue: 1

Cite

APA Öktem, D. M. K., Leblebici, D. D. D. N., Arslan, D. D. M., Kılıç, Y. D. D. M., et al. (2003). GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21(1), 169-188.
AMA Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD. GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. June 2003;21(1):169-188.
Chicago Öktem, Dr. Mustafa Kemal, Doç. Dr. Doğan N. Leblebici, Doç. Dr. Mahmut Arslan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılıç, and Dr. Mehmet Devrim Aydın. “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21, no. 1 (June 2003): 169-88.
EndNote Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD (June 1, 2003) GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21 1 169–188.
IEEE D. M. K. Öktem, D. D. D. N. Leblebici, D. D. M. Arslan, Y. D. D. M. Kılıç, and D. M. D. Aydın, “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 21, no. 1, pp. 169–188, 2003.
ISNAD Öktem, Dr. Mustafa Kemal et al. “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21/1 (June 2003), 169-188.
JAMA Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD. GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2003;21:169–188.
MLA Öktem, Dr. Mustafa Kemal et al. “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 21, no. 1, 2003, pp. 169-88.
Vancouver Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD. GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2003;21(1):169-88.

Manuscripts must conform to the requirements indicated on the last page of the Journal - Guide for Authors- and in the web page.


Privacy Statement

Names and e-mail addresses in this Journal Web page will only be used for the specified purposes of the Journal; they will not be opened for any other purpose or use by any other person.