BibTex RIS Cite

Adıyaman İlinde Kış ve İlkbahar Aylarında Üretilen Kaşar Peynirin Bazı Biyokimyasal Parametrelerin Karşılaştırılması

Year 2014, Volume: 6 Issue: 24, 7 - 11, 01.12.2014

Abstract

Bu çalışmada Adıyaman ili Kahta ilçesinin Durak Köyünde bulunan
Mentat süt ürünleri fabrikasında Kış ve ilkbahar aylarında üretilen
kaşar peynirlerinde bazı biyokimyasal parametrelerin İlkbahar ve Kış
aylarındaki değişimlerinin incelenmesi hedeflenmiştir. Araştırmada
Kaşar peynirinde yağ, kuru madde ve pH seviyeleri değerlendirilmiştir.
İlkbahar ve Kış mevsiminin tüm aylarında Mentat fabrikasında günlük
olarak üretilen Kaşar peynirinde yapılan analizler sonucunda elde edilen
biyokimyasal parametrelere ait veriler kullanılmıştır. İlkbahar ve Kış
mevsim ayları kaşar peynir parametrelerinin karşılaştırılmasında Bağımsız
iki örnek T testi analizinden yararlanılmıştır. İlkbahar mevsiminde elde
edilen toplam pH oranı istatistikî olarak Kış mevsiminden daha yüksek
seviyede saptanmıştır (p

Year 2014, Volume: 6 Issue: 24, 7 - 11, 01.12.2014

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA46NP46FK
Journal Section Articles
Authors

Yusuf Demir This is me

Murat Çimen This is me

Yusuf Demir This is me

İsa Baş This is me

Mehmet Kotan This is me

Sabri Tüzün This is me

Publication Date December 1, 2014
Submission Date December 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 6 Issue: 24

Cite

APA Demir, Y., Çimen, M., Demir, Y., Baş, İ., et al. (2014). Adıyaman İlinde Kış ve İlkbahar Aylarında Üretilen Kaşar Peynirin Bazı Biyokimyasal Parametrelerin Karşılaştırılması. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, 6(24), 7-11.

All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc-300x105-1.png