Bu çalışmada Adıyaman ili Kahta ilçesinin Durak Köyünde bulunan
Mentat süt ürünleri fabrikasında Kış ve ilkbahar aylarında üretilen
kaşar peynirlerinde bazı biyokimyasal parametrelerin İlkbahar ve Kış
aylarındaki değişimlerinin incelenmesi hedeflenmiştir. Araştırmada
Kaşar peynirinde yağ, kuru madde ve pH seviyeleri değerlendirilmiştir.
İlkbahar ve Kış mevsiminin tüm aylarında Mentat fabrikasında günlük
olarak üretilen Kaşar peynirinde yapılan analizler sonucunda elde edilen
biyokimyasal parametrelere ait veriler kullanılmıştır. İlkbahar ve Kış
mevsim ayları kaşar peynir parametrelerinin karşılaştırılmasında Bağımsız
iki örnek T testi analizinden yararlanılmıştır. İlkbahar mevsiminde elde
edilen toplam pH oranı istatistikî olarak Kış mevsiminden daha yüksek
seviyede saptanmıştır (p
Other ID | JA46NP46FK |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 2014 |
Submission Date | December 1, 2014 |
Published in Issue | Year 2014 Volume: 6 Issue: 24 |