Bu çalışmada Adıyaman ili Kahta ilçesinin Durak Köyünde bulunan
Mentat süt ürünleri fabrikasında Kış ve ilkbahar aylarında üretilen
kaşar peynirlerinde bazı biyokimyasal parametrelerin İlkbahar ve Kış
aylarındaki değişimlerinin incelenmesi hedeflenmiştir. Araştırmada
Kaşar peynirinde yağ, kuru madde ve pH seviyeleri değerlendirilmiştir.
İlkbahar ve Kış mevsiminin tüm aylarında Mentat fabrikasında günlük
olarak üretilen Kaşar peynirinde yapılan analizler sonucunda elde edilen
biyokimyasal parametrelere ait veriler kullanılmıştır. İlkbahar ve Kış
mevsim ayları kaşar peynir parametrelerinin karşılaştırılmasında Bağımsız
iki örnek T testi analizinden yararlanılmıştır. İlkbahar mevsiminde elde
edilen toplam pH oranı istatistikî olarak Kış mevsiminden daha yüksek
seviyede saptanmıştır (p
Diğer ID | JA46NP46FK |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2014 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 24 |
All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)