BibTex RIS Kaynak Göster

Adıyaman İlinde Kış ve İlkbahar Aylarında Üretilen Kaşar Peynirin Bazı Biyokimyasal Parametrelerin Karşılaştırılması

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 24, 7 - 11, 01.12.2014

Öz

Bu çalışmada Adıyaman ili Kahta ilçesinin Durak Köyünde bulunan
Mentat süt ürünleri fabrikasında Kış ve ilkbahar aylarında üretilen
kaşar peynirlerinde bazı biyokimyasal parametrelerin İlkbahar ve Kış
aylarındaki değişimlerinin incelenmesi hedeflenmiştir. Araştırmada
Kaşar peynirinde yağ, kuru madde ve pH seviyeleri değerlendirilmiştir.
İlkbahar ve Kış mevsiminin tüm aylarında Mentat fabrikasında günlük
olarak üretilen Kaşar peynirinde yapılan analizler sonucunda elde edilen
biyokimyasal parametrelere ait veriler kullanılmıştır. İlkbahar ve Kış
mevsim ayları kaşar peynir parametrelerinin karşılaştırılmasında Bağımsız
iki örnek T testi analizinden yararlanılmıştır. İlkbahar mevsiminde elde
edilen toplam pH oranı istatistikî olarak Kış mevsiminden daha yüksek
seviyede saptanmıştır (p

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 24, 7 - 11, 01.12.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA46NP46FK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yusuf Demir Bu kişi benim

Murat Çimen Bu kişi benim

Yusuf Demir Bu kişi benim

İsa Baş Bu kişi benim

Mehmet Kotan Bu kişi benim

Sabri Tüzün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2014
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 24

Kaynak Göster

APA Demir, Y., Çimen, M., Demir, Y., Baş, İ., vd. (2014). Adıyaman İlinde Kış ve İlkbahar Aylarında Üretilen Kaşar Peynirin Bazı Biyokimyasal Parametrelerin Karşılaştırılması. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, 6(24), 7-11.


All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc.png