Research Article
BibTex RIS Cite

Ulusal Turizm Kongrelerinde “gastronomi ve mutfak sanatları” ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi

Year 2021, , 391 - 402, 31.10.2021
https://doi.org/10.24289/ijsser.969775

Abstract

Bilimsel olarak yapılan çalışmaların belli zaman dilimlerinde araştırılması, çalışmaların nitelik ve nicelik açısından gelişmelerinin ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesi konusunda önemli bir yer tutmaktadır. Gastronomi ve mutfak sanatları alanı gün geçtikçe önemi artan bir disiplin olarak karşımıza çıkmakta ve bu alanda yapılan çalışmaların sayısı dikkat çekecek bir boyuta ulaşmaktadır. Bu bağlamda çalışmada, 2010-2019 yılları aralığı seçilmiştir. Pandemiden dolayı UTK’ ların düzenlenmemesi nedeniyle son yılların araştırmaya dahil edilemediği araştırmanın tarih aralığını belirlemiştir. Çalışmada “Ulusal Turizm Kongrelerinde” Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında hazırlanan bildirilerin çeşitli parametreler kullanılarak bibliyometrik analizle incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda 10 kongrenin elektronik bildiriler kitabı taranmış ve 140 bildiriye ulaşılmıştır. Ulaşılan bildiriler istatistiki program ile analiz edilmiş ve belirlenen parametreler frekans ve yüzde değerleri ile açıklanmıştır. Bulgulara göre, sayıca en fazla bildirinin 19. Ulusal Turizm Kongresinde yayınlandığı, genellikle 6-10 sayfa aralığında yazıldığı, görgül araştırmaların yoğunlukta olduğu, 3 anahtar kelimenin tercih edildiği, en fazla gastronomi anahtar kelimesinin kullanıldığı söylenebilir. Ayrıca veri toplama tekniği olarak anket tekniğinin kullanıldığı, bildirilere en çok katkı sağlayan üniversitenin “Mersin Üniversitesi” ve yazarların doktor öğretim üyesi unvanına sahip oldukları sonucuna varılmıştır. Araştırmalarda daha çok “İstanbul” ili üzerinde durulmuş ve bildirilerin en çok “Tüketici görüş ve düşünceleri” alanında yazıldığı belirlenmiştir.

Supporting Institution

yok

Project Number

yok

Thanks

-

References

  • Acar, D., Güldemir, O. ve Aksöz, E.O. (2020). Gastronomiye Çok Disiplinli Bakış: Lisansüstü Tezlerine Yönelik Bir Değerlendirme.Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 21, 535-558
  • Altaş, A. (2017). Türkçe’ye Tercüme Edilen Gastronomi Kitaplarının Bibliyometrik Analizi. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 1(1), 103-117.
  • Anadolu Üniversitesi. (2020). 20. Ulusal Turizm Kongresi ve 4. Uluslararası Turizm Kongresi Hakkında Bilgi. https://utk20.anadolu.edu.tr/sayfa/bildiri-kitab%C4%B1
  • Altaş, A. ve Acar, Y. (2018). Gastronomi Alanında Yazılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Profili. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(3), 1-10
  • Ayaz, N. ve Türkmen, B.M. (2018) Yöresel Yiyecekleri Konu Alan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi. Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 2(1), 22-38.
  • Aydın, B. (2017). YÖK Tez Merkezinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Alanında Kayıtlı Bulunan Tezlerin Bibliyometrik Analizi.Disiplinlerarası Akademik Turizm Dergisi, 2(1), 23-38.
  • Björk, P. ve Kauppinen, H.R. (2016). Exploring the Multi-Dimensionality of Travellers' Culinary-Gastronomic Experiences. Current Issues in Tourism, 19(12), 1260-1280.
  • Bolaños, P. (2009). Evolución de los hábitos alimentarios. De la salud a la enfermedad por medio de la alimentación Trastornos de Conducta Alimentaria, 9, 956-972
  • Boyne, S., Williams, F. ve Hall, D. (2002). On the Trail of Regional Success: Tourism, Food Production and the Isle of Arran Taste Trail, In A.M. Hjalager and Richards, G. (Eds). Tourism and Gastronomy, London: Routledge, 91-114.
  • Boyraz, M. (2018). Turizm Kongrelerinde Yer Alan Coğrafi İşaretle İlgili Bildirilerin Değerlendirilmesi. 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu, 26-28 Ekim, Sandıklı/Afyonkarahisar.
  • Canik, S. ve Güneren Özdemir, E. (2019). Sağlık Turizmini Konu Alan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Değerlendirmesi (1988-2017), Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 30 (2 Özel Sayı), 125-134.
  • Capaldi, E.D. (1996). Why We Eat What We Eat: The Psychology of Eating. Washington, DC, US: American Psychological Association.
  • Çakıcı, A. C., Yıldırım, O., & Karacaoğlu, S. (2013). Ulusal Turizm Kongreleri Bildirilerinin Bibliyometrik Profili. 14.Ulusal Turizm Kongresi Bildiri Kitabı, Kayseri: Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, 1429-1447.
  • Çuhadar, M ve Morçin, İ. (2020). Bibliometric Analysis of Studies on Gastronomy Tourism in Turkey.Journal of Recreation and Tourism Research, 7 (1), 92-106.
  • Deniz, G. (2019). SSCI Q1 Kategorisinde Yer Alan Uluslararası Turizm Dergileri Örnekleminde Gastronomi Konusu Üzerine Bir İnceleme. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19-21 Ekim 2019, Nevşehir.
  • Ercan, F. (2020). Türkiye’deki Gastronomi Turizmi Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2), 1058-1075.
  • Gövce, M., Özdoğan, O.N. ve Şimşek, U. (2018). Destinasyon Pazarlamasında Gastronominin Rolü: Bibliyometrik Bir Analiz. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20-22 Eylül, Kocaeli.
  • Guerrero, L., Claret, A., Verbeke, G., Zakowska-Biemans, S. ve Herslethi M. (2010). Perception of Traditional Food Products in Six European Regions Using Free Word Association Food Quality and Preference, 21 (2), 225-233.
  • Guzmán, T.L., García, J.R ve Rodríguez, A.V. (2012). Análisis diferenciado del perfil y de la motivación del turista nacional y extranjero en la ruta del vino del Marco de Jerez. Grand Tour: Revista de Investigación Turística, 6 (2012), 83-100.
  • Güzeller, C.O. ve Çeliker, N. (2017). Geçmişten Günümüze Gastronomi Bilimi: Bibliyometrik Bir Analiz, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(Special Issue 2), 88-102.
  • Hegarty, J. (2009). How Might Gastronomy Be A Suitable Discipline for Testing The Validity of Different Modern and Postmodern Claims About What May Be Called Avant-Garde, Journal of Culinary Science & Technology, 7: 1-18.
  • Kodaş, D. (2014). International Journal of Wine Business Research (IJWBR) Dergisinin Bibliyometrik Özellikleri Açısından İncelenmesi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 98-112), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Köşker, H. (2020). Coğrafi İşaret Konusunda Yazılmış Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi. Journal of Humanities and Tourism Research, 10 (4), 775-787.
  • Mercan, Ş.O. ve Sünnetçioğlu, A. (2017). Turizm Alanında Yazılmış Olan Gastronomiye İlişkin Tezlerin Bibliyometrik Profili. Journal of Tourism and Gastronomy StudiesDOI: 10.21325/jotags.2017.136.
  • Nebioğlu, O. (2018). Turizm ve Yiyecek Tüketimi: Uluslararası Alanyazın Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz. Journal of Travel and Hospitality Management, 16 (1), 71-88.
  • RAE. (2018). Concepto de gastronomía. Available at: https://dle.rae.es/gastronomía.
  • Sandıkçı, M. ve Mutlu, H. (2019). Gastronomi Alanında Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Profili. Sosyal Bilimler Dergisi, 6(33), 32-42.
  • Sarıışık, M. ve Özbay, G. (2015). Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26(2), 264-278.
  • Savarin, J.A.B. (2004). The physiology of taste. Penguin Books, London.
  • Sökmen, C. ve Özkanlı, O. (2018) Gastronomi Turizmi Alanyazının Gelişimi: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Dergisinde Yayımlanan Makaleler Üzerine Bir İnceleme, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 99-127.
  • Sünnetçioğlu, A., Yalçınkaya, P., Olcay, M., & Okan, Ş. (2017). Turizm Alanında Yazılmış Olan Gastronomiye İlişkin Tezlerin Bibliyometrik Profili. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(Special Issue 2), 345-354.
  • Süslü, C. ve Demir, E. (2020). Gastronomi Dergilerinde Yer Alan Gastronomi Makalelerinin Bibliyometrik Analizi. 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu,
  • Şahin, S. ve Acun, A. (2015). Turist Rehberliği Alanının Bibliyometrik Profili (Ulusal Turizm Kongreleri Bildirileri), Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 18 (34), 213- 234.
  • Şahin, E., Akdağ, G., Çakıcı, C. ve Onur, N. (2018). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dallarında Yayınlanan Tezlerin Bibliyometrik Analizi, Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(Ek.1), 30-41.
  • Tsai, C.T.S ve Wang, Y.C. (2017). Experiential value in branding food tourism. Journal of Destination Marketing & Management, 6 (1), 56-65.
  • Tayfun, A., Ülker, M., Gökçe, Y., Tengilimoğlu, E., Sürücü, Ç. ve Durmaz, M. (2018). Turizm Alanında Yiyecek ve İçecek ile ilgili Lisansüstü̈ Tezlerin Bibliyometrik Analizi, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 523-547.
  • Tekeli, M ve Kırıcı Tekeli, E. (2020). Gastronomi Turizmine Yönelik Araştırmaların Bibliyometrik Analizi.Uluslararası Göbeklitepe Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi, 5-7 Haziran 2020, Şanlıurfa.
  • Uyar, H. ve Zengin, B. (2015). Gastronomi Turizminin Alternatif Turizm Çeşidi Olarak Değerlendirilmesi Bağlamında Gastronomi Turizm İndeksinin Oluşturulması, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 3(17), 355-376.
  • Yılmaz, G. (2017a). Restoranlarda Bahşiş ile İlgili Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 14(2), 65-79.
  • Yılmaz, G. (2017b). Ulusal Turizm Kongrelerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanı ile İlgili Yayınlanan Bildiriler Üzerine Bir Araştırma.Turizm ve Araştırma Dergisi, 6(1), 1-21.

A bibliometric analysis of presentations in the field of “gastronomy and culinary arts” in National Tourism Congresses

Year 2021, , 391 - 402, 31.10.2021
https://doi.org/10.24289/ijsser.969775

Abstract

Examination of scientific studies at certain times is important in terms of revealing and evaluating the development of studies in terms of quantity and quality. The field of gastronomy and culinary arts emerges as a discipline whose importance is increasing day by day, and the number of studies in this field reaches a remarkable level. The main purpose of the study is to examine the papers published in the field of gastronomy in “National Tourism Congresses” bibliometrically. In this qualitatively designed research, descriptive analysis has been adopted for the accessed data. In the period of 2010-2019, total of 10 congress proceedings in electronic form were reviewed and 140 studies were derived. According to the results, it can be said the most of the papers were published at 19th National Tourism, average length of papers was 6 to 10, empirical studies with quantitative research approach and 3 keywords are preferred. In addition, it was concluded most frequently used data collection method was survey, the university that contributed the most to the papers was “Mersin University” and was mostly written under the supervision of academicians who have “Assistant Professor” titles. In addition to all, most preferred city as a research area is “Istanbul” and the topics of the study are heavily associated with “Consumer opinions and thoughts”.

Project Number

yok

References

  • Acar, D., Güldemir, O. ve Aksöz, E.O. (2020). Gastronomiye Çok Disiplinli Bakış: Lisansüstü Tezlerine Yönelik Bir Değerlendirme.Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 21, 535-558
  • Altaş, A. (2017). Türkçe’ye Tercüme Edilen Gastronomi Kitaplarının Bibliyometrik Analizi. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 1(1), 103-117.
  • Anadolu Üniversitesi. (2020). 20. Ulusal Turizm Kongresi ve 4. Uluslararası Turizm Kongresi Hakkında Bilgi. https://utk20.anadolu.edu.tr/sayfa/bildiri-kitab%C4%B1
  • Altaş, A. ve Acar, Y. (2018). Gastronomi Alanında Yazılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Profili. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(3), 1-10
  • Ayaz, N. ve Türkmen, B.M. (2018) Yöresel Yiyecekleri Konu Alan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi. Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 2(1), 22-38.
  • Aydın, B. (2017). YÖK Tez Merkezinde Yiyecek İçecek İşletmeciliği Alanında Kayıtlı Bulunan Tezlerin Bibliyometrik Analizi.Disiplinlerarası Akademik Turizm Dergisi, 2(1), 23-38.
  • Björk, P. ve Kauppinen, H.R. (2016). Exploring the Multi-Dimensionality of Travellers' Culinary-Gastronomic Experiences. Current Issues in Tourism, 19(12), 1260-1280.
  • Bolaños, P. (2009). Evolución de los hábitos alimentarios. De la salud a la enfermedad por medio de la alimentación Trastornos de Conducta Alimentaria, 9, 956-972
  • Boyne, S., Williams, F. ve Hall, D. (2002). On the Trail of Regional Success: Tourism, Food Production and the Isle of Arran Taste Trail, In A.M. Hjalager and Richards, G. (Eds). Tourism and Gastronomy, London: Routledge, 91-114.
  • Boyraz, M. (2018). Turizm Kongrelerinde Yer Alan Coğrafi İşaretle İlgili Bildirilerin Değerlendirilmesi. 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu, 26-28 Ekim, Sandıklı/Afyonkarahisar.
  • Canik, S. ve Güneren Özdemir, E. (2019). Sağlık Turizmini Konu Alan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Değerlendirmesi (1988-2017), Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 30 (2 Özel Sayı), 125-134.
  • Capaldi, E.D. (1996). Why We Eat What We Eat: The Psychology of Eating. Washington, DC, US: American Psychological Association.
  • Çakıcı, A. C., Yıldırım, O., & Karacaoğlu, S. (2013). Ulusal Turizm Kongreleri Bildirilerinin Bibliyometrik Profili. 14.Ulusal Turizm Kongresi Bildiri Kitabı, Kayseri: Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, 1429-1447.
  • Çuhadar, M ve Morçin, İ. (2020). Bibliometric Analysis of Studies on Gastronomy Tourism in Turkey.Journal of Recreation and Tourism Research, 7 (1), 92-106.
  • Deniz, G. (2019). SSCI Q1 Kategorisinde Yer Alan Uluslararası Turizm Dergileri Örnekleminde Gastronomi Konusu Üzerine Bir İnceleme. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19-21 Ekim 2019, Nevşehir.
  • Ercan, F. (2020). Türkiye’deki Gastronomi Turizmi Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2), 1058-1075.
  • Gövce, M., Özdoğan, O.N. ve Şimşek, U. (2018). Destinasyon Pazarlamasında Gastronominin Rolü: Bibliyometrik Bir Analiz. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20-22 Eylül, Kocaeli.
  • Guerrero, L., Claret, A., Verbeke, G., Zakowska-Biemans, S. ve Herslethi M. (2010). Perception of Traditional Food Products in Six European Regions Using Free Word Association Food Quality and Preference, 21 (2), 225-233.
  • Guzmán, T.L., García, J.R ve Rodríguez, A.V. (2012). Análisis diferenciado del perfil y de la motivación del turista nacional y extranjero en la ruta del vino del Marco de Jerez. Grand Tour: Revista de Investigación Turística, 6 (2012), 83-100.
  • Güzeller, C.O. ve Çeliker, N. (2017). Geçmişten Günümüze Gastronomi Bilimi: Bibliyometrik Bir Analiz, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(Special Issue 2), 88-102.
  • Hegarty, J. (2009). How Might Gastronomy Be A Suitable Discipline for Testing The Validity of Different Modern and Postmodern Claims About What May Be Called Avant-Garde, Journal of Culinary Science & Technology, 7: 1-18.
  • Kodaş, D. (2014). International Journal of Wine Business Research (IJWBR) Dergisinin Bibliyometrik Özellikleri Açısından İncelenmesi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 98-112), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Köşker, H. (2020). Coğrafi İşaret Konusunda Yazılmış Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi. Journal of Humanities and Tourism Research, 10 (4), 775-787.
  • Mercan, Ş.O. ve Sünnetçioğlu, A. (2017). Turizm Alanında Yazılmış Olan Gastronomiye İlişkin Tezlerin Bibliyometrik Profili. Journal of Tourism and Gastronomy StudiesDOI: 10.21325/jotags.2017.136.
  • Nebioğlu, O. (2018). Turizm ve Yiyecek Tüketimi: Uluslararası Alanyazın Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz. Journal of Travel and Hospitality Management, 16 (1), 71-88.
  • RAE. (2018). Concepto de gastronomía. Available at: https://dle.rae.es/gastronomía.
  • Sandıkçı, M. ve Mutlu, H. (2019). Gastronomi Alanında Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Profili. Sosyal Bilimler Dergisi, 6(33), 32-42.
  • Sarıışık, M. ve Özbay, G. (2015). Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26(2), 264-278.
  • Savarin, J.A.B. (2004). The physiology of taste. Penguin Books, London.
  • Sökmen, C. ve Özkanlı, O. (2018) Gastronomi Turizmi Alanyazının Gelişimi: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Dergisinde Yayımlanan Makaleler Üzerine Bir İnceleme, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 99-127.
  • Sünnetçioğlu, A., Yalçınkaya, P., Olcay, M., & Okan, Ş. (2017). Turizm Alanında Yazılmış Olan Gastronomiye İlişkin Tezlerin Bibliyometrik Profili. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(Special Issue 2), 345-354.
  • Süslü, C. ve Demir, E. (2020). Gastronomi Dergilerinde Yer Alan Gastronomi Makalelerinin Bibliyometrik Analizi. 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu,
  • Şahin, S. ve Acun, A. (2015). Turist Rehberliği Alanının Bibliyometrik Profili (Ulusal Turizm Kongreleri Bildirileri), Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 18 (34), 213- 234.
  • Şahin, E., Akdağ, G., Çakıcı, C. ve Onur, N. (2018). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dallarında Yayınlanan Tezlerin Bibliyometrik Analizi, Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(Ek.1), 30-41.
  • Tsai, C.T.S ve Wang, Y.C. (2017). Experiential value in branding food tourism. Journal of Destination Marketing & Management, 6 (1), 56-65.
  • Tayfun, A., Ülker, M., Gökçe, Y., Tengilimoğlu, E., Sürücü, Ç. ve Durmaz, M. (2018). Turizm Alanında Yiyecek ve İçecek ile ilgili Lisansüstü̈ Tezlerin Bibliyometrik Analizi, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(2), 523-547.
  • Tekeli, M ve Kırıcı Tekeli, E. (2020). Gastronomi Turizmine Yönelik Araştırmaların Bibliyometrik Analizi.Uluslararası Göbeklitepe Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi, 5-7 Haziran 2020, Şanlıurfa.
  • Uyar, H. ve Zengin, B. (2015). Gastronomi Turizminin Alternatif Turizm Çeşidi Olarak Değerlendirilmesi Bağlamında Gastronomi Turizm İndeksinin Oluşturulması, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 3(17), 355-376.
  • Yılmaz, G. (2017a). Restoranlarda Bahşiş ile İlgili Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 14(2), 65-79.
  • Yılmaz, G. (2017b). Ulusal Turizm Kongrelerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanı ile İlgili Yayınlanan Bildiriler Üzerine Bir Araştırma.Turizm ve Araştırma Dergisi, 6(1), 1-21.
There are 40 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Sibel Özdemir 0000-0003-0700-0823

Gülsüm Kasap 0000-0001-8735-348X

Project Number yok
Publication Date October 31, 2021
Published in Issue Year 2021

Cite

APA Özdemir, S., & Kasap, G. (2021). Ulusal Turizm Kongrelerinde “gastronomi ve mutfak sanatları” ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi. International Journal of Social Sciences and Education Research, 7(4), 391-402. https://doi.org/10.24289/ijsser.969775
AMA Özdemir S, Kasap G. Ulusal Turizm Kongrelerinde “gastronomi ve mutfak sanatları” ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi. International Journal of Social Sciences and Education Research. October 2021;7(4):391-402. doi:10.24289/ijsser.969775
Chicago Özdemir, Sibel, and Gülsüm Kasap. “Ulusal Turizm Kongrelerinde ‘gastronomi Ve Mutfak sanatları’ Ile Ilgili yayınlanan Bildirilerin Bibliyometrik Analizi”. International Journal of Social Sciences and Education Research 7, no. 4 (October 2021): 391-402. https://doi.org/10.24289/ijsser.969775.
EndNote Özdemir S, Kasap G (October 1, 2021) Ulusal Turizm Kongrelerinde “gastronomi ve mutfak sanatları” ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi. International Journal of Social Sciences and Education Research 7 4 391–402.
IEEE S. Özdemir and G. Kasap, “Ulusal Turizm Kongrelerinde ‘gastronomi ve mutfak sanatları’ ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi”, International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 7, no. 4, pp. 391–402, 2021, doi: 10.24289/ijsser.969775.
ISNAD Özdemir, Sibel - Kasap, Gülsüm. “Ulusal Turizm Kongrelerinde ‘gastronomi Ve Mutfak sanatları’ Ile Ilgili yayınlanan Bildirilerin Bibliyometrik Analizi”. International Journal of Social Sciences and Education Research 7/4 (October 2021), 391-402. https://doi.org/10.24289/ijsser.969775.
JAMA Özdemir S, Kasap G. Ulusal Turizm Kongrelerinde “gastronomi ve mutfak sanatları” ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi. International Journal of Social Sciences and Education Research. 2021;7:391–402.
MLA Özdemir, Sibel and Gülsüm Kasap. “Ulusal Turizm Kongrelerinde ‘gastronomi Ve Mutfak sanatları’ Ile Ilgili yayınlanan Bildirilerin Bibliyometrik Analizi”. International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 7, no. 4, 2021, pp. 391-02, doi:10.24289/ijsser.969775.
Vancouver Özdemir S, Kasap G. Ulusal Turizm Kongrelerinde “gastronomi ve mutfak sanatları” ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik analizi. International Journal of Social Sciences and Education Research. 2021;7(4):391-402.

88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.