Yenilebilir böcekler kavramı son zamanlarda özellikle gastronomi alanında kendinden sıkça söz ettiren bir trend olarak kendine yer bulmakla birlikte 2050 yılı muhtemel gıda sıkıntısı gibi durumlar adına da oldukça önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu olarak görülmektedir. Bu kapsamda kara böcekleri arasında sıklıkla tüketilen çekirge ve ona iskelet yapısı ve besin içeriği olarak oldukça benzer olan karides bu çalışmanın ana araştırma alanını oluşturmaktadır. Dünya genelinde böcek tüketimi oldukça yaygın olmasına rağmen Türkiye’ de bu seviye yok denecek kadar düşük seviyelerdedir. Fakat karides, midye, istakoz gibi deniz böceklerinin tüketimi ise oldukça sık görülmektedir. Bu kapsamda çalışmada bireylerin karides’i sıklıkla tüketmelerine rağmen ona oldukça benzer olan çekirgeyi’ de tüketebilecek olmaları adına bu iki böceğin karşılaştırılmasının yapılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda çalışmada yenilebilir böcekler, çekirge ve karidesin tüketim düzeyleri, yapısal özellikleri ve besin içeriklerine yer verilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | March 31, 2020 |
Submission Date | February 1, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 1 Issue: 1 |