Publication Analyses of Çankırı Karatekin University Indexed in ULAKBIM Social Science and Humanities Database

Volume: 4 Number: 2 December 1, 2013
  • Burcu Umut Zan
TR EN

ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi

Abstract

Son yıllarda açılan vakıf ve devlet üniversiteleri ile beraber ülkemizdeki üniversite sayısı 170’e ulaşmıştır (YÖK, 2013). Üniversite sayısının artması ile yenilik ve yaratıcılığın gelişmesi kadar üretkenliğin de artması beklenmektedir. Üniversitelerin üretkenlik göstergelerinden biri de yayın sayılarıdır. Bu kapsamda çalışmanın amacı, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Ulusal Veri Tabanlarından, Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanını (SBVT) kullanarak, 2007 yılında kurulan Çankırı Karatekin Üniversitesinin ilgili alandaki yayın etkinliğini değerlendirmektir. İlgili veri tabanında Çankırı Karatekin Üniversitesi adresi ile yazılmış olan 74 adet yayın tespit edilerek analiz edilmiştir. Çalışmanın sonunda ilgili yayınlar üzerinden yıl bazında yayın üretkenliği ve işbirliği katsayısı tespit edilmiş ayrıca ilgili alanda en üretken fakülte, en üretken bölüm ve en üretken yazarlar ile en çok yayın yapılan dergiler belirlenmiştir.

Keywords

References

  1. Al, U. (2012). Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, 2008- 2010. Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, 61: 273- 286,
  2. Al, U.,Şahiner, M., Tonta, Y. (2006). Artsand Humanities Literature: Bibliometric Characteristics of Contributions by Turkish Authors. Journal of the American Societyfor Information Science&Technology, 57(8): 1011-1022.
  3. Beaver, D. (2001). Reflections on scientific collaboration: Past, present and future. Scientometrics, 52(3): 365-377.
  4. Binici, K. (2012). Türkiye’de Yayın Göçü: Web of Science ve ULAKBİM Ulusal Veri Tabanlarında İndekslenen Yayınlar Üzerine bir İnceleme.Bilgi Dünyası, 13(1): 165-181
  5. Glänzel, W., Schubert, A. (2004).Analyzing scientific collaboration through coauthorship .F.H. Moed, W. Glänzel, U. Schmoch (Yay.Haz.). Handbook of Quantitative Science and Technology Research içinde (ss. 257-276). Dordrecht: Kluwer Academic Publishers.
  6. Glänzel, W. (2003).A course on theory and application of bibliometric indicators. Bibliometrics as a research field.içinde Course Handouts.
  7. Gossart, C., Özman, M. (2009). Co-authorship networks in the social sciences: The case of Turkey. Scientometrics, 78(2): 323-345.
  8. Çankırı Karatekin Üniversitesi(2013). Karatekin Üniversitesi Akademik Birimler. (erişim tarihi: 14.03.2013). http://karatekin.edu.tr/.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Burcu Umut Zan This is me

Publication Date

December 1, 2013

Submission Date

December 1, 2013

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2013 Volume: 4 Number: 2

APA
Zan, B. U. (2013). ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2), 227-238. https://izlik.org/JA86TG36RM
AMA
1.Zan BU. ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi. CAKU JISS. 2013;4(2):227-238. https://izlik.org/JA86TG36RM
Chicago
Zan, Burcu Umut. 2013. “ULAKBİM Sosyal Ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4 (2): 227-38. https://izlik.org/JA86TG36RM.
EndNote
Zan BU (December 1, 2013) ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4 2 227–238.
IEEE
[1]B. U. Zan, “ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi”, CAKU JISS, vol. 4, no. 2, pp. 227–238, Dec. 2013, [Online]. Available: https://izlik.org/JA86TG36RM
ISNAD
Zan, Burcu Umut. “ULAKBİM Sosyal Ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4/2 (December 1, 2013): 227-238. https://izlik.org/JA86TG36RM.
JAMA
1.Zan BU. ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi. CAKU JISS. 2013;4:227–238.
MLA
Zan, Burcu Umut. “ULAKBİM Sosyal Ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 4, no. 2, Dec. 2013, pp. 227-38, https://izlik.org/JA86TG36RM.
Vancouver
1.Burcu Umut Zan. ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanında İndekslenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Yayınların Analizi. CAKU JISS [Internet]. 2013 Dec. 1;4(2):227-38. Available from: https://izlik.org/JA86TG36RM